Tuesday, November 19, 2013

Trying something new


Sebenarnya aku teringin nak buat buttercream...
Tapi malas buttercream yg biasa tu. 
So i have decided to make swiss meringue buttercream. 
Recipe dari Rima. 

Takkan nak wat cream jer kan? 
So aku try wat white cake with strawberry compote. Resepi Rima gak. 

Ada something happen.. Hahaha
Kek tak berapa nak jadi..
Dan frosting tak cukup hahaha
Plus i don't have proper tip for decorating. 

Main belasah je apa yg ada.
Patutnya nak crumb coat jer dulu but 
Cream tu aku nak simpan peti ais. Terus masuk dlm piping bag siap
Letak star tip. 

Pastu bila pipe, sayang plak nak ratakan 'bunga' dia. Hahaha


2 comments:

  1. .beautiful cake..syg nk mkn kan bila dh hias cm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u aunty..walaupun cake ni tak la cantik tara mana..kena praktis baru leh neat and kena gi blajaq teknik yg betul..

      Delete