Monday, September 9, 2013

Team building@Bukit Gambang Resort City


Sat , 7 Sept 2013:
morning: departure
noon: arrival , lunch
evening : indoor activities, performance rehearsal
night: dinner and performance of the groups




Rasa letih tak abis lagi ni...
dah la en.somi outstation ke Kuantan 3hari..

elok dia mai balik sini aku lak esoknya kena ke Gambang pulak..
2 hari jer...


tapi sempat gak la aku menyiapkan serba sedikit props utk persembahan
mlm sebelum bertolak esoknya..


pukul 7.30am assemble kat opis..
had out packed breakfast...air kotak and nasi goreng dgn telur goreng..

perjalanan around 3 hours kot..
lebih kurang 8.45am departed...
10 am dah sampai tol karak..

sempat stop kat R&R Temerloh 30 mins..

Arrived at the resort around 12.30 noon...
had our buffet lunch there 

awal2 terkam dessert..hehehe
but on second day..dah tak pandang dah ni..
biasa jer..not so special..

kenyang.. 

sempat team mate design kan bendera kecik for our group...
pagi masa kumpul tu kami just lekatkan pada lidi..


team building budget ciput..
kami dapat cap jer la..


sempat hiaskan songkok the guys ptg tu masa training persembahan..
nampak sesuai lak combination color..walaupun contra gila.. 

petang baru check in our 2-room service apartment

each room ada bathroom attachced


with 2 super single bed...>>> we end up sleep 3-people on this bed with plenty of space ;)


dining area


hall..luas kan..boleh sumbat ramai la kalau bawa toto...hahahaha


overlooking swimming pool balcony


our team performing Tarian Endang..owhh..the theme by the way is Traditional..

we decided to minimize our cost>>>>>>
black tshirt, black slack, black socks,red tudung and red batik sarong..

with the butterfly pin atas selempang batik..
and at out wrist ada cute ribbon...

sementara VIP belum sampai..org tak ramai...meh tangkap gambaq..


pastu buffet dinner... 

the ribbon at our wrist..pulun aku lekat semalam...
pakai barang leftovers masa gubah hantaran..ada byk ribbon kat umah...  ;) 


sib baik hitam-merah..kalau putih-merah...dah leh bersidang Wanita UMNO dah..kihkihkih


the guys >>> black tshirt, black slack, black socks, kain pelikat and songkok..


erkkk...this is our dance steps..hahahaha


tak menang performance tak pa..
janji happy and release stress...



Sun, 8 Sept 2013:
morning: breakfast and warming up
           : explorace
noon: prize giving ceremony, check out, lunch, departure


bersedia nak explorace ni..
tshirt oren tempah sendiri..
tu la kata team building ni budget sungguh..
mostly each group buat tshirt sendiri jer..


dpt saguhati jer..
ok la..dpt 2 hamper..
satu bg kat guys and another one kami kongsi among ladies in the group..
waiting for the bus..
x sabar nak balik..



safely arrive home sweet home at 7.30pm...tired.
Esoknya i kerja...uwwwaaaaaaaaaaaaaaaaa


8 comments:

  1. We all pun kalau team building memang Monday tu hari kerja macam biasa. Semua lemau. Anyway, since bajet ciput, the staffs are all sporting kan. Prepare juga segala2nya walau untuk bajet sendiri. Bagusnya. Kreatif betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. our team kira sempoi2 jer..
      team lain siap 2 helai tshirt diorang prepare..props lagi mantap...

      Delete
  2. harnida, amboi tarian endang lagi na...mana video? mana ? amboi creative nya depa na..kalau teachers jarang ada team2 building mcm ni.kalau krsus pun bab nak introduce bnda baru saja .PBS la KSSR la..boring betui

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..video yg group punya baru copy..
      masalahnya gambaq terbalik..kaki kat atas..kepala bawah..eeerrkkk..cane nak pusing?

      Delete
  3. Hi Harnidah, very interesting....and thats a good way of getting staff involved. Then again, how many will follow lepas balek rumah, ha ha.
    Guess you all had fun there, and thats a beautiful resort too.
    Looks like a very big resort too.
    You all tada lompat mauk laut? Ha ha.
    You sure got a lovely smile lat pic.
    Have fun and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee..
      we had fun there..
      but takut jugak resort tu ada dengar cerita seram..but luckily not at our room..pheewww...

      no laut nearby..ada pool..but too tired and pack...tak sempat la..but some of the guys lompat masuk pool :)


      thank u Lee..
      nanti jumpa u i sengih macam kerang busuk..hihihi

      Delete
  4. team building ni yang part yang paling sendu tu kalau ada slot kena brainwash. alahai...malas btol nak berperang dgn perasaan yg tak tau nk state kan apa. LEMAH! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni teambuilding berobjektifkan semangat berpasukan dan stress free..hihihi

      so..mana ada brainwash2 ni..
      hanya utk have fun dan build relationship yg baik dgn team jer.. :)

      Delete