Monday, September 23, 2013

Outing with hubs and sis

Cuti Hari Malaysia dimanfaatkan dgn sepenuhnya....

kebetulan kat The Curve ada squash tournament lak..
masa sampai ptg tu Nicole David tengah main..

ni sapa tah pulak...


muju la game ni court tak besaq..
boleh buat kat tengah2 mall...



akhirnya..sakit kakiku berjalan...


Friday, September 20, 2013

Lasagna resepi Emma

Disebabkan tuan punya resepi main lukis2...
i nak print tapi blurrr....

maka terpaksa la check lukis sendiri balik huhu

thank u so much emma for this yummy resepi :)





Tuesday, September 17, 2013

Good Job anak murid! ;)

Bangga siot anak murid yg wat fruit tart aritu dah buat instant egg tart !!!  

:)

paling tak tahan siap snap each steps ok....

bahan2..

2 egg yolks


susu cair 

ready made tart pastry

water and instant egg tart powder

mix with all ingredient


kacau bagi sebati



jgn pekat sangat nanti berketul..cepat2 tuang


wallaaa.. 

sapa nak wat dia ni calon suami masih lagi available..leh contact I  ;)  <tibatibajadiagentpencarijodoh>

Monday, September 9, 2013

Team building@Bukit Gambang Resort City


Sat , 7 Sept 2013:
morning: departure
noon: arrival , lunch
evening : indoor activities, performance rehearsal
night: dinner and performance of the groups




Rasa letih tak abis lagi ni...
dah la en.somi outstation ke Kuantan 3hari..

elok dia mai balik sini aku lak esoknya kena ke Gambang pulak..
2 hari jer...


tapi sempat gak la aku menyiapkan serba sedikit props utk persembahan
mlm sebelum bertolak esoknya..


pukul 7.30am assemble kat opis..
had out packed breakfast...air kotak and nasi goreng dgn telur goreng..

perjalanan around 3 hours kot..
lebih kurang 8.45am departed...
10 am dah sampai tol karak..

sempat stop kat R&R Temerloh 30 mins..

Arrived at the resort around 12.30 noon...
had our buffet lunch there 

awal2 terkam dessert..hehehe
but on second day..dah tak pandang dah ni..
biasa jer..not so special..

kenyang.. 

sempat team mate design kan bendera kecik for our group...
pagi masa kumpul tu kami just lekatkan pada lidi..


team building budget ciput..
kami dapat cap jer la..


sempat hiaskan songkok the guys ptg tu masa training persembahan..
nampak sesuai lak combination color..walaupun contra gila.. 

petang baru check in our 2-room service apartment

each room ada bathroom attachced


with 2 super single bed...>>> we end up sleep 3-people on this bed with plenty of space ;)


dining area


hall..luas kan..boleh sumbat ramai la kalau bawa toto...hahahaha


overlooking swimming pool balcony


our team performing Tarian Endang..owhh..the theme by the way is Traditional..

we decided to minimize our cost>>>>>>
black tshirt, black slack, black socks,red tudung and red batik sarong..

with the butterfly pin atas selempang batik..
and at out wrist ada cute ribbon...

sementara VIP belum sampai..org tak ramai...meh tangkap gambaq..


pastu buffet dinner... 

the ribbon at our wrist..pulun aku lekat semalam...
pakai barang leftovers masa gubah hantaran..ada byk ribbon kat umah...  ;) 


sib baik hitam-merah..kalau putih-merah...dah leh bersidang Wanita UMNO dah..kihkihkih


the guys >>> black tshirt, black slack, black socks, kain pelikat and songkok..


erkkk...this is our dance steps..hahahaha


tak menang performance tak pa..
janji happy and release stress...



Sun, 8 Sept 2013:
morning: breakfast and warming up
           : explorace
noon: prize giving ceremony, check out, lunch, departure


bersedia nak explorace ni..
tshirt oren tempah sendiri..
tu la kata team building ni budget sungguh..
mostly each group buat tshirt sendiri jer..


dpt saguhati jer..
ok la..dpt 2 hamper..
satu bg kat guys and another one kami kongsi among ladies in the group..
waiting for the bus..
x sabar nak balik..



safely arrive home sweet home at 7.30pm...tired.
Esoknya i kerja...uwwwaaaaaaaaaaaaaaaaa


Thursday, September 5, 2013

Kereta Merdeka, Tea time bukan 20 sen dan durian 2 biji


Walaupun sudah masuk September...biarkan saja entry August aku mengambil tempat..


Kebetulan habis meeting awal sikit petang haritu..
sempatla aku menjengah ke lobi opis kononnya nak tengok kereta yang digunakan oleh Tunku Abdul Rahman semasa berarak untuk melaungkan kemerdekaan pada 31 August 1957 lalu..

Cantik keretanya..




view keseluruhan



serius..aku tak baca artikel berkenanaan..sebab....





sebab aku mengejar masa untuk tea time kat sini..


itu pun nasib aku belum tahu harga ron95 akan naik 20 sen tengah malam nanti..

kalau tak..
alamat aku rasa bersalah menghabiskan hampir rm20 hanya untuk sepotong kek span yang di lapis krim dan buahan koktel dan secawan teh lemon...
gila apa sepotong fruitilicious itu dlm rm10  OMG!

ni membuatkan aku rasa buat kek sendiri lagi berbaloi..huhu


dan dalam perjalanan pulang sempat aku memujuk en.somi untuk membeli 2 biji durian D24..

itu pun kerana kesian pada MIL..
dekat 2 minggu dia asyik dok sebut tapi kami buat tak tau...
sebab takut ada kang yang masuk spital sebab glucose naik  ;)

she keep requesting utk buat kuah durian..
nak makan dgn pulut la..
tak pun buat bubur kacang ka..
buat roti jala ka...

mak..oo mak...syukurla dpt makan ni...
buat kuah lagi gula tinggi..lagi kolestrol naik sebab tambah santan dan gula...
pulut lak tu angin..kang sakit urat tak baik macam mana?


strictly 2 ulas sahaja for FIL..
MIL makan 3-4 ulas..
en.somi langsung tak makan sebab dia risau kolestrol naik..
mentang2 la asyik dok belasah kambing golek time jamuan raya...
aku makan 3-4 ulas juga...

sebab tu beli 2 biji saja..supaya makan sorang sikit terus abis..ngehngehngeh