Friday, August 16, 2013

Some memory captured during raya


Family potrait tapi semua ala2 x sempat bersiap..huhu
i tak sempat pakai brooch..huhu..
tak sempat nak adjust tudung


raya with additional family member :)


with the 'sis' mood swing..baru nak warming up


my sis's family


and our 'small' family..hahahahaha..although we are not so small ;)
still the 'two' of us after 4 years of marriage..
please pray for us ya...


our breakfast >> pagi raya
pagi2 makan kek wooo


our first house visited on the first raya..
umah cikgu mesti ada ABC punya...hahahahaha


my cousin's family


then rushing back home as our guests are waiting at the gate..hahahaha




2nd nite of raya..
two families visited us..

and

one of the reason is..hehehehe


this

anak2 cousin dah booked umah tok cik utk main bunga api ok...


this little fellow actually has burned her finger a week before as she touched the beautiful flame..
lepas tu baru tau..
hot...
hot..

but after the 1st painful experience..
she knows already..
no more touching..hoooot...hoooot..
they way she says it..panjangkan bunyi 'O' tu yer 4 harkat sebelum sampai 'T'



standard budak2 dapat bunga api..
mesti letak kat poket yg belum bakar..
takut orang amek..
berebut2 main...


bapak2 budak..main mercun kat luar rumah..


see this tree..
pokok pak tanam jadi port


mercun apa tah..

and the drain also become one of the place they throw in the firecracker..
bunyi kuat prettpettpetpetpet..


ini gambaq sopan setelah puas main...
another family dah balik..


raya ketiga 

only 4 of us >> mama and my sisters going out for raya..hahahaha

sebab we are going to my sis friend house nak amek coq badak frozen yg aku pesan 100 bj..hahaha
so..on the way tu..
mari kita singgah beraya ke rumah kawan2...

erkk...

sebenarnya lebih kepada menziarah mak2 kepada kawan2 aku jer..

kawan2 x ada di rumah..
bertuah tak aku?
hahaha

sempatla lawat mak cik cah kita...
tq shomah masak mee rebus tulang..
sempat jumpa qilah jer...
nanti aku lawat hg cik cah yer..
serius cik cah..
memang aku terkejut tengok mak hg...
sebelum pi aku dah kata kat mak aku..
mak hg kurang sihat..
hg kata mak hg dah jadi lagi kuruih dari shomah..
aku x percaya..
tapi benar kata2 mu itu...


kemudian ke rumah Baizah pulak...
terima kasih la sebab bergegas mak dia balik adik2 bawa dari umah tok..
kami sampai umah on the same time..tolong bukak pintu hahahaha
mak aku tak heran sangat aku buat lawatan sedemikian rupa..
sebab aku kata..
Baizah takdak pun tak pa..
aku nak pi lawat MAK dia ja..yg dia tu hari2 aku jumpa kat opis..hahahaha


and last but not least...

sib baik mak hg sebut pasai yati..
baru aku teringat nak tepon tanya kot2 ada kat umah..
ingat kan dia kat umah tok dia..hehehe

alang2 mak yati pun ada..terus la mak baizah nak menyusul aku ke sana..
kalau dia nak pi sorang2 dia segan..hihi

kat umah yati jer aku sempat tangkap gambaq... :)

tapi tak best tudung aku senget..huhu

ehh..tetiba lenggok bahasa bertukaq macam cik kiah pulak..ngengengenge
oowhh..ni yati punya pasal..hahahahahah



raya keempat sebelum balik kat dah cakap makan popia...
ni la gambaqnya..




ramai jugak org kat market Taiping ni..


memerap..baru bangun tidoq ni.. 

the other side..

ada mee combat la pulak..
tak sempat try...




6 comments:

  1. Harnida, bila tengok2 muka you sebijik muka yr mom na...?
    and yr hubby hndsome.sama padan la.km salam kat dia .habaq aunty puji dia hndsome.he he.yr anak menakan tu rasa sama umuq dgn my cucu kut.umuq tu kena turut dia saja kan? my cucu mnja gila..silap sikit tunduk merajuk.balik raya tk berenggang dgn tok (aunty la tu).smpai mndi pun kdg2 sekali saja satu hari.nak dok atas riba sntiasa...miss her.
    msti you pun rindu kat mek kecik tu kan? aunty doakan cepat la Allah bagi zuriat.nmpak u suka budak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aunty...hahahaha..memang kadang2 org tersalah ingat kita ni mak...errkk..adakah cheq nampak tua or mak yg nmpk muda..
      tapi yg tersalah tu definately jiran yg dah tua la..so..i assume mata dia rabun...hahahaha

      mak aih..mau kembang pungkoq hubby kalau baca ni...alamat satgi dok belek muka kat cermin la gayanya..hahaha

      anak menakan tu umoq 1 thn 7 bln kalau x silap..
      tapi sebab check jarang balik..jarang jumpa dia tak la rapat sangat..
      tapi mulut...ya allah..selagi mata bukak mulut tak reti diam..
      manja tu memang dah...tapi tak la suka merajuk sangat...cuma pandai buat drama saja..mmg anak keling sungguh...hehehehehe
      miss her already...isk...

      tq aunty...

      Delete
  2. Replies
    1. tu la..kita ni raya nak rehat jer..
      tapi sebab anak sedara tu kecik lagi..dia bukan paham pun beraya..bagi angpow siap bagi balik kat org..hahaha

      Delete
  3. selamat hari raya aidilfitri sis. wut a lovely family gathering you had. nampak meriah and seronok. maaf zahir batin. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks RedRose..
      sama jer raya mana2..
      yg penting nak lepak dgn family jer... :)

      Delete