Monday, August 19, 2013

Penyakit Hati..


Raya tahun ni..macam agak suram..
salah satu sebab...
sehari sebelum raya tu dapat tau MIL jatuh kat dapur masa keluar dari toilet..
risau betul..dah ler tulang dia rapuh..
takut kang ada yg patah or retak...
runsing sungguh..

another thing is...
hard to say it here...

tapi secara ringkasnya...

kalau ikut hati..rasa macam nak fire jer...
tapi bila ikut akal....akal kata sabar....
itu yang sebaik-baiknya...
walaupun dalam hati memberontak2 nak lepaskan...
haihhhh la hati...awat lagu ni...

4 comments:

  1. penyakit hati ni memang payah nak ubat melainkan berlapang dada kan?
    tapi nak berlapang dada tu...adoyaiii...thn depan pun blom tentu leh lapang pasal kes 5 thn lepas.
    kena mohon banyak2 naaaa. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kena byk sabar...
      masalah nyer bila kita jenis tak suka pendam perasaan...tu yg payah sket..

      Delete
  2. kdg2 memang nk trkeluar dah rasa tk puas hati tu tapi kerana melibatkan banyak hati, kita diam saja kan? mcm tu la selalu,dan org yg slalu buat kita skit hati terus menerus dgn perangai dia.kita urut dada.mengucap, mndi, ambik wudhuk, bca quran.thts wat I will do kalau hati sakit rasa mcm nak lempang orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq aunty..that's true..kang fire mesti ramai sentap kang..

      masalahnya malas nak deal dgn org cetek fikiran ni..

      mudahan diberi kesabaran tinggi..

      Delete