Wednesday, August 7, 2013

Juadah Berbuka



By the time this post is published..
i would be in hometown already yeay!


Sempena bulan mulia ini..
saya menyusun sepuluh jari momohon ampun dan maaf
andai ada tersilap kata mahupun terguris rasa

Selamat Hari Raya Aidilfitri



gambar hiasan...
masak sempoi jer utk berbuka..

sup sayur (carrot, cellery, enoki and shitake)


ayam goreng ranggup..macam kfc makan panas2 baru best..



ni rahsianya...

goleh ayam atas tepung ni...
celup dalam telur..
golek semula atas tepung..
goreng dalam minyak panas..


sekian..



8 comments:

  1. Hi Harnida, Selamat Hari Raya to you and family. Have a safe journey balik kampong.

    Have a nice day. Regards.

    ReplyDelete
  2. SELAMAT HARI RAYA
    MAAF ZAHIR & BATIN
    ----mamaTim----

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same to u mamatim :)
      Selamat Hari Raya
      Maaf Zahir Batin

      jalan jam huhu

      Delete
  3. Hi Harnidah, have a safe trip balek kampong.
    Saya mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua rakan saya di Malaysia dan di mana jua anda bearada. Selamat sejahtera kepada anda sekeluarga.
    Semadikan satu lagu dalam hati mu dan semoga sentiasa ceria.
    Teman mu dari Canada.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee..
      Thanks a lot Lee..
      Happy holiday to u..
      ehh..sana kat Canada ada sambut raya tak?

      kalau ada sure u dapat makan ketupat hihi

      Delete
  4. Hello Harnidah, tidak. Sini senyap, tetapi ada juga Muslims from the Middle East, Indonesians celebrate, but tada holidays.
    But the government allows them to take a day off work.
    You have fun, happy holidays.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Lee..
      i see..no public holidays but still boleh apply cuti pun good enough :)


      Delete