Wednesday, July 3, 2013

Some Update



Di hari Sabtu...
mentang2 la aritu pergi Melaka..sempat beli gula melaka...


akhirnya..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jadi la buah melaka...ngehngehngeh..

Di hari Ahad..
oleh kerana en.somi nak kena berkursus..
Isnin adalah birthday MIL..

mari kita beli sket buat syarat sebab tak sempat nak dinner kat luar...
tunggu en.somi balik la yer.. 

sempat gi kenduri kawan kawin kan anaknya...
menariknya gift for the guest..

telur pindang dan telur masin dalam sarang (cakar ayam)  :)


last but not least..

game terbaru setakat ini main sampai level ni jer..
(City Quiz)

dah sangkut..
malas nak pikir..
kerja pun banyak...
nanti ada masa kita sambung ok...

langha sungguh...haih...


4 comments:

  1. buah melaka makan bila cayaq dlm mulut yg best tu kan? tapi tu la nyok dia cepat basi pulak.

    ReplyDelete
  2. IndaMarya:
    disebabkan cheq pemalas...
    potong gula melaka kiub besaq2 sket..
    gentel besaq2 sket..
    cepat siap..hahahaha..
    tapi masalahnya..gula dia tak berapa nak cayaq...hihihi

    ReplyDelete
  3. Hi Harnidah, I suka that 1st gambar, 'ondeh2'? Kita in Toronto nasib baik dapat beli gula Melaka, so my wife makes these for parties. Semua habis!
    I guess Malacca must have changed a lot.....I was born in Malacca...
    Lived there 12 years, then moved to Kl.

    But ada lagi relatives still there, banyak da masuk goal! Never seen them 26 years.
    Apa tu telur satu puteh satu brown?
    Anyway, have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  4. Hi Lee..
    waaa..totonto pun ada gula melaka...outstanding!

    the white egg is salted duck egg..
    brown one is telur pindang >> chickend egg boiled with herbs..smell very strong...

    Have a nice day Lee..

    ReplyDelete