Monday, June 17, 2013

Electric shock atau bahasa kampungnya shock current..hihi



disuatu malam di kala tengah cerita bab krim muka yang ada partikel emas di dalamnya...
please..this is not about Safi Rania Gold..this is about other product from different country..


H:     kenapa nak pakai emas kat muka? apa ada pada gold tu khasiatnya?

W:   <speechless tapi dalam hati macam nak jawab sebab nak bagi glow kot muka>

H:    <terus menyambung ayat tanpa menunggu jawapan bini>
       tak kena sambaq dgn current ka dah gold tu ada kat muka..eee...gerunn...gold kan a good conductor

W:  woit! agak2 la..tu habuk emas ja kot...bukan wire...abih tu yg Cik Ta pakai Safi Rania Gold tu takdak pulak kena letrik..tak pernah lagi dengaq kes kena sambaq letrik tu sebab pakai krim ada gold dust..


this is how an electrical engineer thinks kot..
i think la...muahahahahaha


actually there is a reason why he said that..

dulu masa kat office dia..
one of the staff pernah terkena current gara2 cucuk plug 3-pin yg wayar  nya terdedah sedikit..
tetiba tersambar current pada tangan yg dipakai cincin emas...
ada kesan hitam sket pada jari mangsa..
ehh..macam laporan berita pulak dok guna ayat 'mangsa'..hahahaha




2 comments:

  1. hahaha...kena electric shock for wearing moisturiser. dat's definitely my first time of hearing dat. T__T

    ReplyDelete
  2. RedRose:
    hahaha..my first time hearing that too :)

    harap2 jgn la ada kes macam tu yer..ngeri..

    ReplyDelete