Friday, May 24, 2013

Shopping bertema



ni namanya unplanned shopping

boleh masuk lovely lace aku teringat kat jam yg nak letak kat umah mama..

cari mana yg sesuai..
nak letak atas meja tv jer pun..

rak dah kaler gelap..
harus cari jam yg cerah..
tapi kalau amek putih amatla kontras terlampau...


setelah pembayaran dibuat...
boleh pulak aku terpandang cake tier ni..
OMG..sweet nyer...
tengah promo lak tu..

sorry mama..
i could not help myself from not buying it...

although i've already have 1 at my home..
another 1 at your home..
and another 1 is on da way..
and another one is waiting to be ordered...errrrkkkkkkk....

bila mms kat mama cakap beli benda ni 2 bijik...

terus dapat sms..
'Aduhai! Kenapala keturunan kita kuat membeli'

bertuah punya ayat...hahaha


forwarded to my sis...
she said
'agak2 kita ni ikut perangai sapa yg kuat membeli ni?'

i think both of them kot...

hahahahaha

and lastly...
sempat aku sambar shawl sehelai...

and i noticed that my purchases that day semuanya bermotifkan butterfly....
serius...irresistable..muahahahahaha





4 comments:

  1. Harnida , kalau yg tk suka shopping tu bkan pompuan.kalau nama pompuan msti gila membeli punya.cuma ada yg beli sikit, ada yg beli banyak..why not kita doktengah2.sikit pun dak, banyak pun dak..aunty ingat one day last year, nmpa satu beg tapi t beli sebab beg memang dah seguni at bilik.konon2 dah insaf.tapi mlm tk boleh lena.eso siang trus pi beli..lega..walhal pakai bkan selalu pun.malam2 sbelum kesekolah esok pagi jadi routine alih barang2 from one bag into another bag..tapi nak puas hati punya pasai..buat jugak.

    ReplyDelete
  2. IndaMaya:
    hahaha...tu la..shopping ni ikut mood la..
    kadang2 bila tak shopping..memang apa pun tak beli..
    tapi kalau jin shopping tu dah mula aktif..asyik membeli jer keja nya...
    lagi tak dapat dok teringat2 la pulak..

    tapi nasib baik masih rasional..

    ReplyDelete
  3. Hi Harnida, I think very very few women yang tak suka shopping. From the way seorang pompuan dress up dah tau dia tu jenis kaki shopping ke tidak. Tapi I pun dah cut down my retail therapy sebab dah melampau sangat. LOL

    Pergi shopping sekurang kurang mesti balik with 1 pair of shoe. :))Tapi I tak minat online or catalog shopping sebab takut benda and quality not to my expectation.

    Best regards.

    ReplyDelete
  4. Amelia:
    Hi! yes..there are some women who don't like shopping..

    i pulak kalau tak membeli..memang tak beli..
    but bila nafsu shopping tu datang..asyik membeli jer pulak..

    online shopping pun tengok item jugak..baju i jarang beli online..takut size tak kena..hahahaha

    have a great week to u..

    ReplyDelete