Monday, May 13, 2013

Cooking,Baking,Gardening and self pampering...


Some of the simple dishes i cooked..

sup sayur with fish balls


nasi ikan..macam nasi tomato tapi letak ikan dalam nasi..
ikan tu goreng sket dulu..agak2 nasi nak kering baru masukkan ikan..
ni menu orang pemalas masak lauk..hahaha



during lunch hour..sempat gi buat pedicure at nearby mall..ahemm...
something interesting...

while the lady do her work..
tiba2 ada customer datang..
i heard their conversation...
the customer initially speak in English..
then change to Chinese..
but the beautician said that she didn't speak Chinese...
that make me wonder...

when the beautician came back to me...
i asked her where do u come from?
orang sini ker?

she said no..
she's from Vietnam..

u pandai cakap Melayu..

sikit2 boleh..

patutla dia asyik speak in English..
rupa macam Chinese..tapi org Vietnam..

sorang lagi beautician tu orang Filipina..

memang pekerja kedai ni import saja...hahahaha


last Sunday...
bertungkus lumus dgn en.somi mengerjakan tanah sekangkang kera di belakang rumah..
dah jadi padang lalang..

dah plan nak buat apa lepas ni...
well..nanti kita tunggu dan lihat..berhasil tak...

yang tinggal dihujung kiri (tak nampak dalam gambar) 
ada pokok pandan MIL
dan pokok betik..takleh nak tebang lagi sebab tengah berbuah...



tengahari ada kenduri..
jadi malam makan simple jer la..
dah penat menebas..

macaroni goreng sotong...


sempat wat Tiramisu on Saturday sempena birthday FIL today...
buat awal..kang busy tak sempat buat..
kebetulan ada leftovers bahan2...

6 comments:

  1. Harnidah, ini bukan pemalas, ini kreatif namanya...masak camni lebih sedap sebenarnya, akak pun suka masak2 3in1 hehehe

    ReplyDelete
  2. amboi sempat lagi ber pedicure tu.jealousnya.aunty memang tk berpeluang lngsung.sibuk memanjang.adoi...tapi I suka ladies yang mnjakan diri mcm ni..untuk cantik, rapi..kalau ada masa saya pun tk kn lepas peluang..

    ReplyDelete
  3. Kak Q:
    hahaha..ok..ok..kita cover...well..kreatif eh?

    ReplyDelete
  4. IndaMarya:
    hahaha..aunty oi...dah nak berkerak kaki...ngeri dgn kaki sendiri..
    haruslah gigih pi jugak...
    memang la suka manjakan diri..tapi pulus melayang..huhuhu...
    kalau cheq kaya..tetiap bulan cheq pi spa..saloon..manicure..pedicure..facial..

    tapi sebab tak kaya...ala kadar jer la...

    ReplyDelete
  5. Hi Harnida, your cooking look delicious and innovative, mana ada orang malas? The nasi with ikan should be very nice. :)) Tiramisu my favorite, look so good.

    Have a nice week ahead.

    ReplyDelete
  6. Hi Amelia..
    thank u so much..
    hope it taste as good as it look hahahaha..

    tiramisu tu pun i main letak jer marshmellow balance...reben pun malas nak ikat buat hiasan..hahaha..

    ReplyDelete