Monday, April 1, 2013

Balik kampung dan aktiviti yang sewaktu dengannya


khamis malam aku landed kat Penang...

terus ajak mama dinner kat Pak Hussin Tomyam...

lama tak makan..
tapi order ayam gajus for me an pak,
 sayur campur..
mama amek ayam goreng kunyit..

pak order sekali sotong kangkung..



kakak baru balik cameron..
dia borong strawberry punya banyak...
sampai nak lecoq dah...

akhirnya..terpaksala kami kerjakan strawberrynya...
some di jadikan ini

coklat belum di curahkan lagi...


mostly aku masak dgn air gula dan perahan lemon utk di jadikan pes...

later on...
pes strawberry tu di campur dengan air ais krim soda dan lemon...
jadila strawberry soda splash drink macam kat Tony Romas tu..hahahahaha

and some pes tu di buat triffle....
malangnya jelly tu aku termasuk air banyak..jadi lembik..
dan jelly turun ke dasar lalu mengapungkan swissroll,kastard dan mixfruit..
hahahaha tak kelakar ok..
tak per..asalkan boleh makan..


pastu aku gigih wat mee bandung gara2 tengok resepi kat Queenie...
tapi lupa beli sotong kering...hantam sajalah..

menjadi tu memangla jadi..
tapi rasa kurang manis..
maybe kalau pakai udang hidup lagi manis kot...
gambaq pun lupa snap..
gara2 layan tetamu..heh..


and last but not least...
tujuan aku balik kampung pun gara2 nak attend kenduri cik adik ni la.. :)

Congrate Aimi and Hubs!
semoga berbahagia selalu..dirahmati dan diberkati Allah..

kat kawasan Setia pearl ni rumah cantik2...
tapi mahai nak mampos...
tak dak ka org nak hadiahkan aku rumah sebuah?

tapi kan...
part paling best...
korang percaya dak aku tapau tandoori chicken briani Kapitan Kling tu balik Klang?

tolongla percaya...hahahaha

flight aku Isnin kol 6.10pm
aku kat kapitan dalam kol 4 pm...
beli 3 bungkus + satu bungkus gulai kosong sebab ikan dah abis...
taruk beg plastik..
gulai tu dia bungkus dalam plastik..tapi aku bawa container plastik yg boleh masuk microwave tu..aku masukkan plastik gulai tu dalam tu dan tutup..
takut plastik dia bocoq kang naya jer...
baik taruk dalam dalam container siap2...kalau bocoq pun tumpah dalam container terus...hihihi


dalam hati dok berdoa jangan la basi sudah sebab semua panas2 belaka...
aku bukak dulu beg plastik..tak ikat...

bila nak masuk gate baru aku ikat plastik elok2...
sambil berdoa jangan la ada org menyumpah seranah aku tapau nasi baik punya bau buat perut aku lapaq..
kang satu flight bau mampuih aku...

tapi syukur..masuk cabin..simpan atas over head compartment..
dendiam la kat situ..bau tak keluar...phew...


7.30pm bertolak dari Subang airport...
sampai umah dalam 8pm...

terus kecoh ajak PIL makan...
semangat semua...
gulai masih panas...
nasi dah suam2...
tak perlu reheat..

tapi gulai tu aku tetap reheat sebab nak simpan utk esok habuan lunch PIL...
tak perlu la aku masak malam ni utk depa...

dinner paling best...
import Penang mari...hahahahahaha



2 comments:

  1. amboi harnida, tadi chek pi penang teman anak dara intrview..tapi ta sempat ambik gmbag la pulak.ada sekeping dua saja..

    ReplyDelete
  2. IndaMarya:
    tak dan amek gambaq tak pa..janji dan pekena nasi kandaq....hahahahaha

    ReplyDelete