Friday, April 12, 2013

Apa yang sebuk sangat 2 minggu lepas tu?


Kali ni memang letih sangat2...
terus gatal tekak..selsema..gara2 badan letih..tido tak cukup..rehat tak cukup..
tak per la..sekali sekala jer ni...
next time taubat tak buat la macam ni dah..

Ingat tak last year cheq ada buat Hantaran Tunang untuk anak buah en.somi?


tahun ni dah nak kawen dah...

awal2 SIL dah booking nak minta buatkan hantaran...

tapi....


SIL cakap yang belah perempuan pun nak minta tolong buatkan...

Hah?!!

anak buah en.somi ni lelaki..
apahal pulak belah tunang dia nak minta kita buatkan jugak?
depa tak dak org boleh buatkan ker?


SIL cakap tak per..bagi quotation berapa kira...
nanti diorang bayar la..


cheq keberatan sebenarnya..
tapi diorang beriya2 konon sebab berkenan dengan hantaran yg cheq buat masa bertunang dulu...
tu la pasai depa suruh buat sekali...
isk...serba salah jadinya..


lagi pun ni anak sedara sulong en.somi yg nak kawen..
hmmm..

sapu bersih cheq la kena buat semua utk both sides...



Ni hantaran dari pihak perempuan kepada lelaki...
pakai dulang masa cheq kawen dulu...

perfume set




skin care set




candy jar..belum letak candy lagi



ni lepas letak candies


2 helai kemeja


kasut


sejadah


ni barang2 kering...ada 6 dulang..


barang2 basah lagi 3 dulang kena buat sehari sebelum la yer..


buah2an


sireh pinang


cupcake



yes...including this chocolate cup cake..
aku kena bakaq jugak la nampak gaya...
resepi from AFC..tetapi pepandaila modify sket...
topping cream cheese..
ada choc ganache kat tengah cake..
atas sekali tu choc Milo..
memula nak letak choc truffle la konon..tak kuasa nak buat..
beli chocolate milo lagi senang..letak jer terus..
sedap pun sedap


moga2 mereka suka hasil kerja tangan ku ini...



*********************************************************************************



ni belah lelaki nak bagi perempuan...

dulang MIL punya..
alas bantal cheq punya...

reben purple tu..gigih aku jahit...


handbag 

telekung dan al quran


bathroom set


perfume


barang2 kering yg siap...



termasukla extra 1 dulang utk mas kahwin dan rantai tangan..rantai tangan tak letak lagi atas bantal panjang putih tu.. 

tepak yg aku beli aritu..
daun sireh belum letak lagi
gubahan pinang, kapur dan gambir aku buat sendiri..
kalau beli mahai...


letak daun sireh dah..
 

dalam bekas2 kecil tu pun ada pinang, kapur, gambir, cengkih

balang buah

kek 


yes..this cake also..
gagah aku buat..
nasib baik tak perlu bakaq...hehehehe

Tiramisu > resepi from Rima
thanks a lot for the recipe :)


Selain tu...
ada lagi item tambahan aku gubahkan sekali..
anggap jer la hadiah...




tadaaaaaa....
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bridal bouquet


kan sebelum ni aku cakap tak sempat tanya bunga apa namanya..


hope my SIL and Nephew puas hati la dengan hasil tangan yg tak seberapa ini..

makcik stress oitttt...
terus tumbuh jerawat secara berjemaah...huhu..


2 comments:

  1. dear harnida, dulu prnah habaq tak pndai mnjahit, tapi rupanya pandai menggubah.cantiknyeeeeee.tahniah. nanti lama2 boleh buka kedai..

    ReplyDelete
  2. IndaMarya:
    hahaha...ingat pulak statement tu yer...

    minat urus kerja kawen ni...tapi penat la sket..

    thank u aunty..

    ReplyDelete