Wednesday, March 27, 2013

Spa Time!


March ni memang bz betul...
every weekend ada jer aktiviti..

tapi kan..
sempat gak ler aku gi book spa kat groupon...

gagah jugak sebab spa ni kat hotel..
so..aku confident la sket quality service dan skill pekerja agak terjamin...

dulu pernah beli groupon murah kat spa mont kiara..
tapi hampeh...tak best..

kali ni..bayar mahal sket..
yg penting biar puas hati

sementara menunggu bilik ready..

deco kat tempat spa 


bilik couple spa ni sangat luas... 

firstly wat foot soak dulu..
tapi dia cuci kaki ala2 jer...
tak scrub bebetul..ni aku kureng puas hati...
tapi takper..nak sedapkan hati...kalau nak buat kaki betul2 kena gi pedicure..baru betul tempatnya....



lepas rendam kaki...
baru di massage

lepas massage baru di scrub dengan cocoa

siap ada almari and selipar anyam..hahaha

aku rasa bilik hotel di transform jadi bilik spa kot.. 

ada jakuzzi...
tapi selepas scrub dgn cocoa tu..diorang biar berbalut jap konon2 pakai cocoa mask...
rasa dah macam strawberry celup cokklat dah..hahaha

tapi lepas tu disuruh mandi...

helloooo...
jangan perasan mandi dalam jakuzzi ni
bukan ada air dalam tu..
rupanya mandi di pancuran saja..hahahaha


siap dijamu ginger tea.. 

now..get ready utk facial pulak...
macam guna product mustika ratu jer... 
facial biasa2 saja...
kalau nak best..gi tempat yg khusus utk facial saja..

so far..massage ok..best la...
scrub...sedang2...ok la...

dapatla juga menenangkan diri di hujung minggu...phewwww....

4 comments:

  1. bestnye!!!
    I never did experience even once pun.
    teringin gak.
    tapi sebab pemalu khenn?
    hahahaha.
    But I think kita kena jugak pamper ourselves aite?

    ReplyDelete
  2. nampak bilik semua cosy la..suka la tu ? sekali sekala dpt pi spa memang best kan Harnida..

    ReplyDelete
  3. RedRose:
    memang best :)
    try la..
    seronok dapat manja kan diri sendiri...
    macam anak raja plak rasa..hihihihi

    dulu malu gak..tapi lepas dah kawen ni..malu tu dah kurang sket...ngehngehngeh

    ReplyDelete
  4. IndaMarya:
    kalau ikut hati..nak jer tiap2 minggu pi spa...
    tapi kalau ikut pulus...tak dapek la...hihihi

    ReplyDelete