Thursday, March 14, 2013

Ladies Day Out


Bulan Mac ni memang bulan yang bz..

tetiap minggu ada jer program...
letih tu toksah kata la..memang pun..

tapi..adik aku beriya2 kata nak mai...

hmmm..why not...
i need a break too...

pagi2 Sabtu mama and my sis turun KL...
met them at KL sentral..

we have breakfast together...
remember my blueberry muffin...
i ate 2 pieces..
the rest..theirs...


but the thing is..
ingat senang ker mama suka hati datang jalan sini and left pak at home?

this had come with a strategy ok..muahahahahaha


my sis and mom cari jalan pikir ayat yg sesuai to tell pak and without sparking his interest to tag along..hihihihi

otherwise..if he is not going..mom would not allow to go too...
sangat gila kuasa ok...hahahaha
sebenarnya..lebih kepada nak ikut kita berjalan..takmo kena tinggal...ngehngehngeh..

helloo...this is a girly thingy..mana sesuai lelaki ikut..especially pak...
matik la kalau dia ikut...
apa pun tak boleh buat..

girls power come on!!

they told pak they want to go shopping..
beli kain...
my sis dah lama tak beli baju..nak pakai kerja lagi..
nak beli kain utk raya..
kat sini banyak sket pilihan..
dia kan susah nak dapat size...hahahaha

phewwww..pak ok with it..
terus diorang proceed beli tiket...yahooo!!!

after breakfast..
terus pi Jakel..hahahaha..

ehh...tak...
pi hotel dulu..
nak check in tapi too early...
so..left hour bags there..
actually..a luggage bag...yang beroda tu..
my sis nak pinjam my bag..
tu yg terpaksa usung tu..

kalau takat nak overnite here semalam jer..no need that bag kan..
but actually..they really need that bag after seeing what they shopped..eerrrr.....



this is our room..with 2 queen bed..
yes..younger sis joined us later..in the afternoon..lepas abis kelas..

ceehhh..kat Jakel jer dah boleh burn a hole in our pocket ok..
diorang datang nak shopping...
aku yang borong lebih..apakah?

tapi kan..sebenarnya tujuan asal diorang datang adalah nak makan meatball Ikea la jugak..
tapi lepas isu DNA kuda tu..
ingatkan depa kuarantin dulu..so tak jadi pi..maybe next time..

habis Jakel..
check in our room..
sempat tapau kebab and milk tea at pasar malam nearby utk lapik perut..ni lunch time tau..
(korang mesti tau pasar malam kat jalan TAR start awal hari sabtu)


jumpa younger sis at KLCC..
yes..that was our next stop..


apa pun..perut mau isi dulu..
lunch at Chakri palace around 3 o'clock..



thanks Hani for the luch treat :)








aktiviti lepas tu of coz la shopping :)

paling tak tahan..
boleh..every time baru duduk makan..my sis already asked what we are gonna eat after this?

hoi!
kita baru nak makan hang dah tanya satgi nak makan apa?

perut apakah ini?

yes..memang tujuan dia datang nak shopping and eat..isk..isk..isk..


before balik hotel..
we all tapau pasta from the food court for dinner..

konon ingat nak turun pasar malam..tapi semua flat...


esoknya..semua malas bangun..
yes..boleh bermalas-malasan..
tapi boleh pulak aku mimpi pak marah hani pasal homework kot..

aiseyman...
pak ni..tak boleh lepaskan kami langsung..
although kena tinggal kat umah...
dia tetap menghantui kami...muahaahahahahaha

pagi tu breakfast kat food court semua house..
lepas tu terus pi Ariani..cari tudung..
sempat jugak singgah kedai2 dekat jalan Masjid India tu..

lepas tu balik semula ke bilik..
packing barang..
tengahari terus check out..

gila nak mengusung beg la pulak..
berangkut la kita ke SOGO..
makan aiskrim Lecka Lecka dulu


shopping sket kat SOGO..

lepas tu ingat nak pi urut tapak kaki la..
tapi tak sure kat mana yg ada..
yg confirm ada adalah kat KLCC..

ke sana la kita..
tapi mama tak mau la pulak sebab rate mahal la jugak..
dia kata baik urut kat tepi jalan murah lagi..haha..

camtu kalau..takpa la..
jom kita lepak food court KLCC..
minum..makan...

yes..
itulah apa yg kami buat..
SHOPPING.EAT.CHAT.

barula masing2 kembali ke pangkal jalan...ehem..
younger sis balik kolej..
mom and another sis balik rumah..they almost tertinggal flight...phewww...
 i pun balik rumah juga..

walaupun poket rabak..it worth...

shopping gila2 macam ni pun setahun sekali dua jer kot...

4 comments:

  1. Seronoknya dia pi roaming shopping.I cn imagine,bestnya kalau pompuan saja pi shopping.org jntan tk yah join.lepas tu check in hotel .relax.letak brg,turun lagi shop lagi.then makan and round lagi...aduhai indahnya hidup ni...kan kan?

    ReplyDelete
  2. bestnya shopping siap tido hotel??!! kaktek ni shopping mesti ngekor anak mpatbelas tuh dgn bapaknya sekali. tu pasai beli spenda online je baru leh fokus.

    ReplyDelete
  3. IndaMarya:
    memang la syok..pastu berangan kalau malam leh spa kat hotel lak lagi best....
    tapi berangan la jer kot..
    dok pun hotel cikai jer...mana ada spa-spa ni..

    tu la..bab shopping ni leceh sket kalau different gender tag along..hihihi..

    ReplyDelete
  4. kak tek:
    ala kak tek..relax la...
    kite tido hotel cikai dekat dgn masjid india jer pun..
    dah kata nak beli kain...
    wajib la hotel dok depan Jakel jer kan...muahahaha

    kak tek shopping lagi best..kat amrika nun...shopping pinggan mangkuk..levis..beg..

    takat spenda tu..victoria secret tu kira dasat ler tu...ihihihi

    ReplyDelete