Wednesday, January 23, 2013

Tiera miss u


being busy lately..
and not feeling well too..

lepas en.somi..i pulak...
selesema..sakit tekak..
malas..

eh..malas pun sakit gak ker?



hari tu saja dok browse Rima nyer page..

teringin nak try tiramisu cake dia..

just ada a few thing yg i tak dak tu i ganti benda lain...

* tiramisu essence & expresso extract tu i tukar letak cappucino coffee emulco..
it tasted great too

terus bertukar fikiran...
nanti hantaran nephew nak buat kek ni la instead of the cheese cake...
much easier..kos pun murah sket..hahahaha


malas nak letak strawberry...
ada marshmellow...jadila...
reben pun tak payah letak..kang bukan nak makan pun..hihi

props pun malas...dari dulu malas nak ber props..
last2...letak atas tray telur jer la..hahahaha



lady fingger yg susun keliling kek tu aku tak dip dalam coffee..sebab takut lembik..nanti tak boleh nak berdiri elok...
maybe next time boleh dip sebelah dalam jer kot..
kalau tak keras pulak nak makan...


tak guna banyak lady fingger utk layering..celup coffee pun kejap2 and sikit jer..
so, macam tak berapa kemas/padat sususan lady fingger tu..senang pecah la...
kalau letak sponge cake sekeping maybe cantik sket nak potong...


next time nak buat letak coffee swiss roll as dia nyer base and layering...
kat keliling jer nak pakai lady finger...



8 comments:

  1. rajinnya cik adik sorang ni...nanti lama2 dok practice masak itu ini nanti cekap n terror macam cik Queenie kita tu kan? in sya Allah.

    ReplyDelete
  2. IndaMarya:
    mekasih :)
    sekali sekala jer masak ni pun...
    kang dok kerap baking nanti ada org complaint kencing manis..hehehe

    ReplyDelete
  3. suka tiramisu.. sumer2 yg banyak kalori ni memang sodappp... design lady finger tepek tepi tu untuk menutup kek yg selekeh kann.... kannn...

    ReplyDelete
  4. wow! very talented. dlm keadaan sakit and malas tu pun boleh produce dat pretty masterpiece ek? kalau kita...jahanam. T__T

    ReplyDelete
  5. Hi Harnida, tiramisu..... my most favorite!!! I boleh makan dari sarapan sampai dinner, takyah makan nasi satu hari. LOL

    Nasib baik tak selalu buat, kalau tak waistline pecah. hahaha

    ReplyDelete
  6. Kak tek:
    ala kak tek...jangan la jeles dgn i...

    rupa tak penting...
    yang penting adalah rasa...ya...rasa...isk..isk..isk...sedapnyaaaaa ;)

    ReplyDelete
  7. RedRose:
    ni try sebab kang nak wat hantaran tak kan main belasah...

    sambil menyelam kita minum ayaq na ;)

    ReplyDelete
  8. Amelia:
    hahahaha..i sebab allignment dah lari..so..bantai jer la...hihihihi

    ReplyDelete