Monday, January 14, 2013

Tepak Impian


Lately bila dok belek majalah Pengantin..
aku asyik berkenan jer hantaran sireh yg guna tepak bulat kaler silver..

kat mana nak cari ni ekk?

rata2 jual yg empat segi dan tembaga..kaler tembaga...

aku kureng sket nak berkenan color2 tembaga ni...

dah tengok kat KL..
memang ada..tapi mahal...

takpa..chek try tengok kat Utara..sampai ke Padang Besaq pun tak dak..
no..tak dak design lagu tu...
semua yg tembaga 4 segi..agak mahal gak...

Terengganu lagi murah kot kalau empat segi tembaga tu..

pastu pesan kat kawan dok tanyakan kat Pasar Payang if dia singgah time ke Terengganu nanti..
pun tak dak jugak la yg bulat nyer pesen ni..

try tanya member sorang ni (male)....
tak pasal aku kena bahan...
'woi...ko nak gi pinang madu utk laki ko ker?
bukan senang ni nak dapat bini lagu ni..
ko taknak payung emas ke?'

amboi2...mulut...meh aku bagi sedas

'kalau setakat payung..aku tak heran...baik aku minta mahligai dalam syurga..yang paling tinggi..
kalau dah dapat masuk syurga..bukan takat payung..minta apa pun dapat la'


tapi..apakan daya...
bila hati teringat..memang tak tenteram lagi tak dapat...

so..bila ada kesempatan tu...
beli saja la..

alang2 tinggal 1 yg last jer design tu..

ada yg lain..kecik sket..tapi lagi mahal..

ni pun dah bersyukur sangat dah dapat ni...
patutla susah nak cari..
import dari India rupanya..


tak per..leh guna utk next project...
majlis kahwin anak buah en.somi yg sulung...

pasni sapa nak sewa boleh contact aku...ngehngehngeh...





10 comments:

  1. jiwa klasik sis nih. kalau kita...akan tengok tepak tu dengan pandangan kosong.
    tak tau nak buat apa. hak hak hak

    ReplyDelete
  2. Nice Harnidah.. Mmg cantik and nampak uniq la sebab rata2 org mmg guna bekas empatsegi tembaga tu kann.. yes great taste!

    I donno how much U beli tapi kat Royal/Selangor Pewter pun ada, mahal la yang tu.

    ReplyDelete
  3. dkat selangor Pewter confirm mahal, dulu masa pengarah nk tukar ada smbody suggest buy smthng frm Selangor Pwter.memang naik kecut perut.mahal.tpi quality vry good.smpai anak cucu tahan.

    ReplyDelete
  4. RedRose:
    ni bukan kes jiwa klasik..

    tapi kes malas nak gubah sireh junjung..
    kalau pakai tepak tak susahkan diri nak gubah sireh nanti ;)

    esok anak2 dah besar nak kawen, time tu la baru kita teringat kat tepak ni nanti...hihi

    ReplyDelete
  5. MamaTim:
    Thanks a lot :)

    i pun rasa pewter lagi mahal sebab takat frame gambar kecik pun dah makan puluhan dan ratusan ringgit..apatah lagi tepak sireh sebesar labu kan...

    this one pun i dah rasa mahal...huhuhu

    ReplyDelete
  6. IndaMarya:
    sales girl tu cakap this one made from tembaga..cuma celup kaler silver...

    tapi tak ler seberat tepak tembaga yg 4 segi tu...
    hhrrrmmm..betul ker tak ni buat dari tembaga ekk?

    ReplyDelete
  7. Harnidah my MIL said kalau nak tahu betul2 tembaga ke tak, salah satu cara nak check is the weight. Tembaga itself is heavy. Kalau ringan mungkin ada 'campur2' agaknya... wallah hu'alam (MIL org Terengganu, so rasanya petua ni boleh diterima :) insyaAllah)

    ReplyDelete
  8. MamaTim:
    i think memang campur kot..sebab my MIL pun ada tepak yg tembaga empat segi..heavier i think..

    this one berat sket dari belanga stainless steel tu..hihih

    ReplyDelete
  9. Salam kak, boleh sewa lg yg ni? minx emailkan kat sy. shazwanisaman@yahoo.com. tq :)

    ReplyDelete
  10. Hello sis, i nak sewe tepak sireh ni boleh sis? Email i: norakmalrosli@gmail.com

    Thank u soooo much :)

    ReplyDelete