Friday, January 4, 2013

Serai

Restoran Serai buka cawangan baru kat Paradigm Mall…
Meh kita try…tapi kat building sebelah Paradigm..bukan exactly in one building tau..

I like the deco..


Oxtail Asam Pedas


 
Fried Squid with salted egg


Fried eggplant/brinjal



Air trademark Serai


All menu sedap J

Kesian member sorang ni punya fish n chip lambat..
Sampai kami dah setel makan nasi…

The owner sangat baik…
Dia apologize siap bagi complimentary dessert..


Sedap gila..apa nama tah..
Macam swissroll tapi ada fuit kat dalam..dan swissroll tu di baluti meringue ala pavlova..
But indeed...we love this dessert more than pavlova...

Fish n chip terus tapau jer..

Tapi rupanya masa bayar..
Tak perasan dalam resit ada charge utk dessert apa tah..

Ler…
Waiter tu rupanya tak cancel order yg satu tu..

Dah ler kami yg lain tak perasan si kawan sorang ni ada minta dessert tapi dia minta cancel lepas tu…

Alamat...serupa complimentary dessert tadi tak free ler jadinya...

Tapi bukan salah owner tu..dia tak tau pun pasal order yg di cancel tu...
nasib baik makanan sedap...ngehngehngeh


4 comments:

  1. aisey..nampak pavlova tu teringat anak dara ktek dok mintak tapi maknya dok berkelubung bawak selimut je..
    bestnya dpt pavlova tunjuk-tunjuk.

    ReplyDelete
  2. Hi Harnidah, wow! Another new mall. Ral fancy name too.
    I love that sotong with salted eggs, but will take a pass on that oxtail stuff....
    But love fish & chips any time.

    Harnidah, dimana they have good fish head curry or lemak? If you go eat, take pics....nak tengok any new style, ha ha.
    I love fish head curry....used to have it at Brickfields back in the '80s.
    Have a nice sunday.
    Lee.

    ReplyDelete
  3. Kak Tek:
    best tu best jugak dapat tunjuk2...
    tapi poket mau rabak... ;)

    ReplyDelete
  4. Lee:
    yes..that' sotong really sedap..u should try it bila balik kampung..

    the oxtail..if u tak nak ekor..please try the kuah asam pedas..i think u mesti suka sampai lupa nama...

    i don't know any best place for fish head curry..coz i am not so into 'head' thing..hahaha..
    but i heard my friend told me about the one at Brickfields..

    selalu fish head curry i use to eat my MIL and SIL masak punya..coz my FIL love it very much.. :)

    Have a great week Lee..

    ReplyDelete