Wednesday, January 9, 2013

Nasi Arab dekat2 sini jer

Gara2 nak gi bank..
Pastu tiba2 hujan..
Terpaksa berteduh di restoran Arab berdekatan..
Ceh..alasan…
Padahal restoren mamak ada kat sebelah tu…

Tak per..
Kita layankan aja tekak bos

I dah kenyang…so makan ringan2 jer la..


Padahal sebelum tu ada member tanya ada restoren arab dekat2 opis kita ni masuk Groupon la..
Dulu owner lain kot..nama lain..
Skarang dah tukar jadi apa Hadramawt kot…tapi adalah bunyi hadramawt tu…

Tapi tak berapa sedap la secara generalnya…

Mango juice sedap..

Nasi mandy..biasa jer la…
Sup dia ok..rasa macam sup kambing..tapi lebih kepada sup lemak kambing kot...


Lamb kebab bolehla..sebab harga tak mahal sangat..patutla lamb kebab dia sikit jer...




 
Cuma aku rasa tak ler best tara mana..Saba’ sedap lagi...
Al-Diafah pun sedap lagi...

Nasi Bukhara Syed Bistro kat sebelah ni pun aku rasa lagi best...

Ni rasa ikut tekak aku la..
Tekak orang aku tak tau...




8 comments:

  1. mak aih.. kalau tak citer masak kt rumah, makan kt luar.. hari2 makan je ye? (solan dengki walopun semua org makan hari2... ekekee..)

    ReplyDelete
  2. Salam kenal, baru semalam makan nasi arab Saba' tapi saya tak bape suka le. Tekak melayu nak nasi beriani gam jugak hihi

    ReplyDelete
  3. tak pernah makan nasi Arab, and I don't really wanna try pun. dunno lah kenapa. but I work in an organization yg mmg selalu deal with those Arabic students, and they've made me don't wanna try it ever. T__T

    ReplyDelete
  4. dulu besala anak bawa pi mkn nasi arab di KL .punyala banyak nasi dn lauk dia.baru tringat..tok arab kan besag2..patutlah nasi depa banyak gila...

    ReplyDelete
  5. Kak Tek:
    jangan la dengki kat i asyik upload gambaq makanan...

    sib baik tak upload gambaq hari2 balik umah makanan dah ready..i ngap jer...muahahahahahaha

    ReplyDelete
  6. shilamuin:
    salam...
    hi! thanks for coming... :)

    dengar kata tukang masak Saba' dah tukar la..Bangla yg masak..bukan dah org Timur Tengah..tu la kot rasa dah lain....

    ReplyDelete
  7. RedRose:

    Nasi Arab ni tak bersalah sebenarnya...hihihihi

    nasi arab ni ala2 nasi briyani kita ler..just nasi dia tak berempah sangat...lebih ringan...
    yang bestnyer adalah lauk (ayam/lamb) sebab cara masak diorang tak sama macam kita masak ayam/lamb briayani...

    apa salahnya try...

    ReplyDelete
  8. IndaMarya:
    dulu maybe la portion besaq kot...
    la ni org arab dah pandai cut cost...nasik dah ikut portion org Mesia dah ni..hahahahaha

    ReplyDelete