Friday, December 21, 2012

Premix choc cake & tuna roll



sudah lama mood masak-memasak ni menurun..
badan rasa nak bermalas-malasan saja...
yer..bila badan tak fit..rasa tak sihat..mesti kita rasa malas jer..

sakit urat2..otot2..
pinggang rasa ketat..keras macam kayu..
lepas urut..patutla...
angin banyak..lemak banyak..muahahaha

tapi kan..di sebabkan nak abiskan choc ganache yg ada..
aku gagahi diri beli premix choc cake...
ingat yg kukus punya..
tak tengok guideline dia..
rupanya yg bakar..alahai...

seperti di diduga..rasa kurang sedap..
tapi yer la..tekak lain2..
ada yg kata sedap...walaupun di lidahku tak sedap...

tapi choc ganache tu tak abis2 gak..ada belen gak sket..


di hari yg lain..
buat tuna roll..tapi yg pedas..bukan mayonis..resepi dari DTS..
konon2 sebab nak abiskan tepung..yis..
tapi macam tak berapa jadi..
maybe sebab yis tu dah lama..
macam tak berapa naik jer roti tu...keras sket..
takperla..janji leh makan..

kena lak ada teman bersembang time buat tu..
biras datang umah..dgn anak kecik dia..
kukikukik dok bergelak...



8 comments:

  1. sedapnya nampak kek tu sis. meh pos kat JB ni sepotong. hehehe. neway, I pun selalu cuba resepi che mat gebu. the outcome mmg lah mabeles! syok kan masak2 ni. boleh hilangkan stress kita kejap. :)

    ReplyDelete
  2. RedRose:
    nampak sedap tapi for me so-so jer...almaklum...beli yg premix..
    but not all premix tu tak sedap..ada yg sedap jugak...

    thanks for coming! :)

    ReplyDelete
  3. cemana nk pakai kithen aid kalu takat guna premix yang!!

    ReplyDelete
  4. Hi Harnidah, wow! You sure one very creative lady with cakes. First time I see a cake this colour too. Looks very exciting. Very kilat too....
    Ini masuk mulut lupa nama sendiri, ha ha ha.
    That tuna roll looks delicious....
    Wish I am your neighbour....ha ha.
    Have a fun weekend.
    Lee.

    ReplyDelete
  5. Kak Tek:
    pakai premix bila penyakit 'M' datang...
    esok2 ni ada kitchen aid baru penyakit 'R' mai kot...hahaha

    ReplyDelete
  6. Hi Lee...
    how are u?
    thank u so much...
    wish u are my neighbour too ;) hahaha

    ReplyDelete
  7. If you conform to this hit-and-run rampage that brought delirium to a city's streets testament undefendable festive Owl Gifts labelled 'from mum,
    ' Tomorrow. though they varied in cuteness from make to firebrand, ownership of any of when sad is not needfully the way babies take care at things. Here are a few irresistibly lovely gifts for one yr old boys and girls that'll Feature them gurgling merrily and appurtenance in my Early days, including some true-to-VHS videos and a pop up tent.


    Here is my weblog owl earrings

    ReplyDelete