Monday, December 10, 2012

Balik kampung


-My uncle passed away yesterday..semoga dia di tempatkan bersama golongan yg beramal soleh..amin...-




Agak busy lately..and very tired too..
tak sempat nak upload lagi gambar2 taken masa kenduri cousin dan sedara...
ada 2 kenduri tertangguh nak post kat sini

yg ada..gambar dalam henpon jer...
layan dulu gambar si kecik ni...
walaupun baru lepas nagis sebab apa tah...
henpon punya pasal dia sebok nak amek..
budak2 zaman sekarang..cekap sungguh main henpon..



lama tak jumpa aunty..dia scan aku atas bawah...
tenung muka punya lama...
tapi dia lebih interested dgn hp aunty..


pastu suka bergambaq..


balik kampung ada sedara kenduri...
sampai2 terus dinner char kuew teaw dulu...  :) 

yang bestnnya..
lepas kenduri mama belanja dinner kat D'Pauh Garden...
masa tu tengah berlangsung game bola Msia-Indon..

so far food dia ok la...
dari segi rasa..not bad..tapi tak la outstanding...




sate sedap




fish n chip..
tapi dah macam telur dadar aku tengok..



grill chicken chop



pasta tak berapa sedap gravy..
baik aku masak ok lagi..walaupun masak tak serupa org Italy..


berger ni agak menarik..
especially tang salad sebab dia letak ikan bilis...fusion sungguh..

8 comments:

  1. Sis. 1st of all, alFatihah buat tang pergi. Semoga yang tinggal redha akan pemergiannya.

    2ndly - Walaupun U dah declare tak sedap, let me tell U this: dalam foto tetap menggiurkan! hahaa... dah kenyang breakkie sepinggan set roti jala tadi pun still syok drooling at your pix.

    ReplyDelete
  2. Dear Harnida, bab western food I tk berapa gemor, sbab lidah org tua, dia dok teringat asm pedas, sayur kmpung juga.tpi anak2 semua suka..kdg2 kita tumpang juga secubit..nak rasa.he he.

    ReplyDelete
  3. Hi Harnidah, regret read about your uncle. May he rest in peace.
    Love the delicious foods here, that udang dish looks simply fantastic.
    I too am not much a fan of Western foods, and I stay 5 minutes from McDonalds, past 20 years only ate there 3 times. Minum kopi ada when meet friends.

    Give me Malay food any time, best ada sarong kebaya next to it, ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  4. takziah for your uncle ye.

    sis, fish n chips tu...siyes ke fish n chips? I pun tengok mcm telur dadar aje. T__T

    ReplyDelete
  5. MamaTim:
    Thank u so much...

    nampak sedap eh? hahahaha
    ni baru snap pakai camera phone..
    kalau pakai camera canggih, sure air sejuk pun nampak cam lemonade apa..hihi

    ReplyDelete
  6. IndaMarya:
    Biasala..lidah lain2..
    dulu2 tak berapa nak makan ikan masin..tapi bila meningkat umur..macam suka pulak..
    my mom said dia dulu pun heran why my late grandma tiba2 dok makan ikan masin..now baru dia paham..sebab dia pun dah macam tu..
    makin berusia dia kata lidah dah makin kurang rasa..tu yg nak masin2 sket..yg masam2 sket..just nak bukak rasa..

    local food mestila the best..dari kecik dok hadap benda tu ja...hihi

    ReplyDelete
  7. Lee:
    Thank u so much..

    i tak sure time u dulu char kuew teaw dah popular ke belum...
    actually..kuew teaw goreng jer pun..cuma berkuah sket...letak udang dan kerang..some put egg too..

    u dasyat la...although dah migrate for more than 20 yrs...still hard to accept western food hah?

    ni mesti dah kena sampuk dgn sarong kebaya lady..hihi


    have a nice day Lee.

    ReplyDelete
  8. RedRosa:
    Hi..thanks for coming :)

    itula pasal..rupa macam telur dadar..rasa pun lebih kurang..cuma part yg ada isi ikan tu baru rasa ikan..hahahah

    ReplyDelete