Friday, December 14, 2012

Bagan Lalang with family




Tercapai jugak hasrat nak bawa family datang sini..

bapak lagi over..
boleh pulak dia nak mai cari siput kapuq..sorry..

tapi kita ada limited time...

rushing dari tempat kenduri...

gambar makanan pun tak amek sebab leceh..

sebelum makanan sampai..kita biar si kecik ni main atas meja..

ada lak aunty dia sorang tu belikan mainan..
tu la peghak sket dapat barang baru...berbunyi2..



tak taula excited pasai apa ni.. 




tapi kan..
yang bestnya adalah dialog dengan tuan kedai sebelum datang sini..

almaklum..sekarang kan musim hujan..banjir sana sini..

jadi..sebelum pepandai nak pi sana..better kita check dulu...

dah google tak jumpa lak tempat2 banjir...

jadinya...
i kan bijak bestari..wakakaka..

meh kita call jer tokey kedai...


"akak, nak tanya kat sana banjir tak?"
(hello...ko tepon kedai makan tetiba ko tanya banjir dulu..isk..>>ni ayat dalam hati aku jer..)

hahahahaha

tau apa akak tu jawab?

dia gelak dulu ok...

"banjir kat laut adalah..."

hihi..
"tapi kan kak..so far kawasan sekitar situ tak naik air ker? jalan nak ke situ la..saya dari XXX"

hahahahah..kena gelak lagi..

"setakat ni akak tak jumpa la air lagi..yg naik kawasan Dengkil sana tu..."

baru la hegeh2 aku nak booking...

mesti akak tu terhibur dapat panggilan pelanggan cam aku ni..


4 comments:

  1. wah.. sodapnya makan seafood kt bagan lalang.... teringat jaman kursus belia-belia dulu sambil jeling-jeling ehem-ehem... masatu tak kenal lg mamat pakistani tu ek..

    ReplyDelete
  2. Harnida, tengok gambag nmpak si kecik tu curious tengok mainan baru tu.brg baru budak mana pun curious.diam la dia sat sementara nak buas balik..
    seafood memang favourite, tapi tk boleh amal selalu takut gout( nt sure of the spelling of the word)he he...

    ReplyDelete
  3. kak tek:
    amboi2...org pi kursus khusyuk dengar kuliah...ni dok jeling2 sana sini yer...hahaha

    ReplyDelete
  4. IndaMaarya:
    tu la..khusyuk gila dok belek..kalahkan blajaq maths saja..
    sekali sekala boleh la makan macam ni..kalau tak..alamat kolestrol semua naik la...
    hati2 la gout tu...memang kena jaga makan...

    ReplyDelete