Friday, November 9, 2012

Oat& raisin Scone



Selalu bila pagi2..atau time sejuk..
mesti rasa best jer kalau dapat makan scone dan minum teh...

waa...tetiba macam omputih lak...

bukan makan cekodok dgn ayaq kopi..
scone beb..scone...
with english breakfast tea or irish cream tea..fullamak...
tercirit omputih dengaq...  T_T


memandangkan balance oats dan raisin ada lagi...
nak buat biskt raya..memang takkan la..

meh kita buat scone..
alang2 dok belek buku masak chef wan ni ada resepi sempoi...

jgn tanya apa resepinya..
sebab aku lupa...hahahahaha



kebetulan SIL baru balik Cameron Highlands...
terus letak strawberry kat scone..kelas kau jah...
makan pulak dgn jam raspberry dan butter...

.berangan.

hakikatnya..
scone aku tak jadi gara2 aku tak paham bahasa melayu..
'serbuk penaik' tu aku dok pikiaq baking powder ke soda bicarbonate?
last2 aku letak soda..
dah la resepi dia soh letak 1 table spoon!
aku dah musykil di situ..
tapi utk kali pertama..mesti buat ikut resepi..jangan derhaka..

alih2...
pahit scone aku...
takleh nak makan...huhuhuhuhuhu

pengajaran:  serbuk penaik adalah baking powder uollss...

6 comments:

  1. haha...kelakar la ko amie! :)

    ReplyDelete
  2. Hi Harnidah, ini la saya suka. My kind of breakfast.
    I love raisin scones or tea raisin biscuits....
    Tu dua ta'chukup for me, at leadt empat, ha ha ha.
    Love your cup and saucers....very nice and classy.

    Love your humour, 'tercherit'.....ha ha ha. Haven't heard that long time.
    Have a fun weekend,
    Lee.

    ReplyDelete
  3. Harnida, dulu2 dok buat scones selalu.sebab mudah dan sedap.tpi bila dah tua merongkah(org perlis kata) maka berbalik la makan cucog kodok , lepat,dan sewaktu dgnnnya..he he.

    ReplyDelete
  4. Lee..
    Amboi2..mentang2 la dok obersi dah lama..
    u lupa cekodok..goreng pisang etc..
    breakfast pun dah tukar makan scone yer...hehehe

    cup and saucers tu hadiah kawen..tak ingat dah sapa yg hadiahkan..thank u so much Lee :)

    have a nice day..

    ReplyDelete
  5. IndaMarya,
    hahaha...time muda ja ka kita semua dok perasan omputih..

    nampak gaya esok tua kena makan cok kodok balik la..hahahahaha

    ReplyDelete