Monday, November 19, 2012

'Menjanda' & 'Menduda'



Di suatu petang ketika dalam perjalanan pulang..

jalan sesak dan menjadi kepantangan en.somi kalau jam..

sure dia akan bawa kereta macam nak merempit..mencelah..mencilok..
asalkan cepat sampai..lepas dari jam..

sekali tu..tiba-tiba di nak memecut masuk lane kiri...
dah la ada kereta kat lane kiri agak laju dari belakang..


aku kecut..
walaupun aku yakin dia memang pandai kawal kereta..
tapi tetap aku nak bising...




"abang...
 (ayat mesti drama lebih...intonasi biar ala-ala penuh emosi..sanggup berkorban..ketakrelaan...)

hny tak sanggup abg menduda...
biarlah hny saja yang menjanda.." 


cer pikir betul2 mendalam..apakah ertinya?
;)



konpem speed kereta berkurangan sebab dia dok digest apa aku cakap...

pastu sengih2...macam kerang busuk..

pastu aku tambah...


"yer la bang...
u bawa laju nak potong belah kiri tu dekat passenger seat..
dekat tempat duduk i ni kalau yang nak kena langgaq dulu...
kalau belah driver seat yg nak kena langgaq..
i tak ler heran sangat..."

wakakakaka...


bertuah punya bini...jujur sungguh...




2 comments:

  1. he he Harnida pandai cakap na..biar kita menjanda, dia jgn menduda..! ! dalam manis hang bagi dia sebijik.bertuah punya bini..he he..

    ReplyDelete
  2. indamarya,
    hahaha..bini mithali la katakan ;)

    ReplyDelete