Wednesday, November 14, 2012

Aidiladha



Raya kami biasa2 saja..
selain ipar duai datang umah..
acara makan2..
the rest is normal...

ptg aku pergi umah pakcik...
tolong apa yg patut..sebab diorang nak kenduri nanti...

bawa sekali cream puff ni...



pastu rasjin nak buat kek satu..
terbelek buku chef wan lagi..
ehh..senang nyer kek ni..
tak payah bakaq...ini sudah bagus..

lama tak buat cheese cake...

asalnya strawberry cheese cake..

tapi dah jadi raspberry cheese cake sebab strawberry pie filling takder..

beli swissroll strawberry kat giant..senang kerja i kan...

anak sedara yg kecik2 tu..
nampak kek ada strawberry jer terus happy birthday to you...happy birthday to you...

dan2 pegang pisau..
masing2 mengaku birthday cake depa pulak...

kek nyer tak makan sangat..asyik dok kutip strawberry jer yg abang nyer tu..


disebabkan aku terpotong swissroll tu tebal...jadi kecik jer la ruangan nak tuang adunan creamcheese...

terus dapat 2 bekas...
boleh bawak gi opis..hihihi


No comments:

Post a Comment