Monday, September 24, 2012

Yoghurt pops - make your own froyo :)


Sementara nak mengedit gambar2 percutian...

meh kita amek resepi mudah dulu..

resepi ni i snap dari majalah kat seat kapal terbang..hihi



berkobar2 makinchik nak buat..

2 biji pisang jer..kecik2 sudah..tapi dia tak cakap lak pakai pisang apa..pisang berangan pun belasah la..kita blend dulu..

pastu blend sekali
170g frozen strawberries or 1 cup frozen blueberries.
i belasah beli 1 box strawberries yg 250g tu..letak dalam freezer sebelum guna..

campur dgn
2 cups non-fat plain yoghurt which is 500ml or gram..

dan
2 tablespoon honey...


blend biar halus..


tapi masalahnya..i tak rasa dulu sebelum freeze kan..


maafkanlah makinchik nyer bekas ekrem tu yer..
nak cari yg plain macam dalam gambaq kat majalah tu tak ada..dah abis..
yg comel2 macam ni jer ada...hihi

payung pun payung la..

en.somi tak suka..
sebab masam..
helloooo..nama pun yoghurt..
tambah lak strawberry..
yang..kita bukan makan strawberry kat korea yg nak manis2 tu..
kat mesia ni panas..confirm masam...


patut i tambah honey tu bagi lebih sket la..


nampaknya..semua froyo ni i lah yg punya...muahahahaha..<gelak setan>
lalalalalalala  <sambil makan ekrem>



2 comments:

  1. Hello Harnidah, hey! They look really nice. I think da makan satu, nak lagi.
    You certainly have very creative skills....boleh buat sideline business....tentu chepat habis, especially bila hot day.

    I have never seen these before....best bila tengok tv....
    Maybe next time add durian? Ha ha.
    Have fun, and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Hi Lee..
    i bet u won't be that excited when u tasted it..really sour..i should add extra honey..the yoghurt,strawberry...masam gila!
    and the banana..i think i should use another type of banana..pisang lemak manis ker..

    next time i'll try do it better ;)
    durian? i prefer makan terus daripada buat ice cream...hihi

    Have fun Lee..

    ReplyDelete