Thursday, September 6, 2012

Sekitar Raya di Utara - bukan kejadian sehari



gamar si kecik ni yg banyak memenuhi memory card camera i kali ni..
almaklum..jarang2 balik kampung..
jadi lama tak jumpa..
cepat jer progress dia...

seperti aunty2 dia yg lain..
si pipi bolat ni pantang tengok makanan..
mula la menggedik..
padahal makanan sendiri tak dihiraukan..buat2 tak lalu makan..ceit..





suka minum air
bagi susu dia buat minum main2 pulak..

iskk..geramnya pipi..

see..nak minta minum lagi la tu..


budak2 zaman sekarang..
hari raya main game jer..
i pun terkial2 nak main ipad..
ipad tipu2 si ariessa tu jer i pandai main..

pak sedara and anak sedara..

kita minum dulu..

anak sepupu yg pandai posing..

si kecik yg attracted to the red carpet..merangkak tawaf kawasan...

si kecik masih lagi memerhatikan design pada carpet
yg minum susu dah mula mood bergambaq..

si kakak sepupu yg ready jer bila bergambar..
si kecik teruja dengan puting sendiri..

masih lagi dgn puting yg di pin di baju..
tak ready betul si kecik ni nak bergambaq..
abg dan kakak dah ready..


kakak angkat tangan...si kecik pun nak ikut ker?
puting masih belum dilepaskan..  :)

kakak beriya2 posing..
sikecik masih dgn putingnya..


dah la..si kecik malas nak layan..baik hisap puting jer...

minat beralih arah ke carpet merah balik..
fikir corak apa agaknya ni..


ni jerla gambar beramai2 yg ada..
the rest..camera tersimpan rapi...
gambar family i pun takdak..baik di belah en.somi..baik belah i..
raya paling sempoi kot..
sebab tudung raya i kan tertinggal...huwaaaaa
terus mood nak beraya malap2 rasanya..ceh..macam budak kecik lak..

semua tak tau i set kan counter 5 kali snap..hahahaha


bapak sapa la yg comel sangat ni..pakai apron..ko ada?  ;)


alololo suweet nya siang ikan belakang umah...
sila abaikan tembok jiran sebelah yg berlumut tu..ehh..tu jadi tembok belah umah sendiri la..hahaha





antara sedara yg datang beraya..

sib baik makanan cukup..tiba2 ada yg mai adhoc...

plan nak bbq mlm nya..kami2 jer la..
tapi sebab ada sedara mara datang..
dalam kol 8.30mlm baru hegeh2 nak start bakaq

sedihnya..the only bbq picture that i have hanyalah ni..

dan ini

dan kawan i yg di jemput khas malam tu..
maaf la kami kelam kabut start masak lambat..

owh...si kecik yg interested dgn kasut sendiri


sempat potong kek b'day youngest sis sebelum keluar beraya..


si kecik yg pantang tengok makanan..


tengok mulut dia...macam la boleh makan..

wahhhh..geramnya...
hahaha..tak dapat

pantang letak..sebok nk suruh org angkat..

interested dgn baju sendiri..asyik basah dgn air liuq hg ja ni..suka makan baju pulak ka?


sekian.

hihi




No comments:

Post a Comment