Monday, September 17, 2012

Rombongan meminang anak sedara


Anak buah en.somi yg paling sulong nak bertunang..

ni kira the first anak sedara yg nak melangkah ke alam baru..
isk..tetiba terasa dah tua pulak kami ni..isk..


pagi2 berkumpul di rumah SIL..
ya..mereka menantikan kehadiran kami bersama lagi 3 dulang hantaran..buah,kek,sireh..


kawan anak buah

sampai destinasi..felda kat Bentong, Pahang.. 


haih..anak sedara sorang ni memang notty..cer tengok aksi si abang long ni.. 

ours & theirs 

sekarang bertunang dah naik pelamin ko.. 

tukang cakap, our side 

abg long ni..suka mencapab kat tengah..enter frame org jer keje..
pi mai pi mai beberapa kali sampai 2 kali tersadung tikar dan tertiarap kat tengah2 org berbincang hal2 pertunangan..nasib baik la ko kecik lagi..kalau tak..dah lama kena piat telinga.. 

bila si abg dok ulang alik..si adik apa lagi..
nak keluar masuk jugak la..
bila mak nya pegang tak bagi jalan..apa lagi...meraung la dia.. 

acik senang jer..both of them suka bergambaq..
sekali ko teriak...acik snap jer gambar..terus senyap ko..
siap boleh switch mode senyum..
memang drama lebih la ko Aarij.. 

ni salah satu sebab apsal budak2 ni takleh nak tenteram aman...
ada si kecik mana pulak dok usung belon ni...
nasib baik tak ada aksi berebut belon..kalau tak..naya.. 

doa selamat..cuba tengok mana si abg long ni duduk.. 
tak perasan?
nah...acik zoom bagi..
amboi..amboi..amboi...
bukan main depan tepak jugak ko nak duduk tengah2 tu..
ko ingat org baca doa utk majlis pertunangan ko ker abg long? 

sesi menyarung cincin - cincin risik 

cincin tunang.. 


dari pihak perempuan - sireh junjung 

sepersalinan 

sampin 

apam polka dot? 

coklat n pudding 

coklat? 

bunga rampai 

buah2an 

kek 

family potrait 

her side 

lunch time! 




cer tengok sekeliling..
pokok tinggi..
ehh..rumah atas bukit..beranda dah sama tinggi pokok..lebih tinggi dari pokok kelapa..erkk.. 

see..tak percaya..
si adik cukup alert jer time camera..
the trick :- setiap kali lepas snap..ko mesti tunjuk gambar tu kat dia..konpem dia senyap dan senyum jer..pastu tenung lama2 gambaq sendiri..
ni esok besar sure belek muka sendiri kat cermin berjam2 apa..hihi 

abg bo layan..makan lebih utama.. 

cer tengok pokok lagi sekali..tinggi kan umah ni...jenuh mendaki bukit..


semoga berbahagia selalu..

2 comments:

  1. Hello Harnidah, I really enjoyed looking thru all the pics here.
    It's pics like yours that brings back memories to me of old day I used to attend my Malay friend's weddings....
    And enjoyed the delicious foods.

    Very well taken pics too, love your, "theirs and ours", ha ha ha.
    I can see petai dish....bamboo shoots...
    Holy Smoke! I sure would love to eat them...
    Hmmm, maybe should have married a Malay wife, ha ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Hi Lee..
    Thank u Lee..
    i kena jadi unofficial photographer for that day la..
    sekeping pun gambar i tak dak..huhu


    wah..sure last time u almost become Alee ;)
    baru la boleh experience Malay wedding style hahahaha

    u makan petai? rebung?
    wow!

    Totonto ada petai ka?
    hihi

    have a great week Lee..



    ReplyDelete