Saturday, September 1, 2012

Accident sebelum raya



Selamat hari kemerdekaan...


sebenarnya lupa lak aku nak citer...
petang jumaat sebelum raya tu kan..

otw nak hantar adik ke stesen lrt..
singgah subway tapau utk berbuka..

kat simpang shoplots situ..kami nak lalu strainght..
tiba2 ada kancil ni masuk simpang terus meluru ke depan..
mujur en.somi slow dan break..
memang nampak kancil tu cam nak kejar masa ka apa..
biaqla kat depa tu..

elok kami jalan terus..terpaksa break lagi sekali sebab gara2 driver keta kancil mangkuk tu main menonong jer nak cepat jalan..mujur dia tak hentam keta nissan yg tengah reverse nak keluar parking...

akibatnya..
keta kancil tu terpaksa reverse utk beri laluan pada nissan..

masalahnya..driver kancil tu macam tak reti bawa keta ke apa..
selamba badak reverse keta laju gila tanpa pandang cermin pandang belakang..
pastu pekak lak tu sebab tak dengar en.somi dah honk kuat gila punya lama..

as expected..memang dia hentam depan keta en. somi...

bunyi macam teruk jer..
tapi aku tak keluar..
en somi jer keluar..

mamat tu memang kerek gila..
sikit pun tak minta maaf masa langgaq keta org..
dia kata sikit jer..

en.somi kata ni kurang2 rm 50 ni..
dia kata apa lak..tak sampai..
en. somi kata..
kalau camtu jom gi kedai depan tu..
dia bayarkan utk plat keta kami yg dah terkepak..
en.somi pandai pysco kan org..hihi

padan muka..
kena rm 32 utk plat kereta kami..
plat keta dia yg patah tu pun dia tak buat lagi sebab nak kejar iftar...

serius..
mamat tu kerek gila..
aku dan adik ada dalam keta..
en. somi dah masuk kedai..
mamat tu and kawan dia tengok plat keta kami sambil cakap kuat2 sengaja nak bagi aku dengaq..
dia cakap
'ala..sikit jer ni..bukan ada apa pun..tu pun nak kira..
dah nak sangat..kita bagi jer la...'

hellooo..tak kira sikit ke banyak kalau ko dah hentam keta org ko bayar la..
takkan ko hentam kami nak repair keluar duit sendiri kot..banyak cantik..
ko patut bersyukur tu ko kena sikit jer..
cer ko hentam kena repair sampai beratus2?
kalau ko hentam nissan tadi..mati ler ko kena seribu..baru padan..

itula..org muda..tak sabaq..
takat nak kejar iftar dgn kawan2 dah  drive serupa nak masuk F1..
kita ni ni pun kejar masa gak..nak hantar adik naik lrt..nak ke pudu naik bas..
tapi masih waras lagi bawa keta walaupun terpaksa buka puasa dalam keta kat kedai brothers tu..


kesimpulannya..
kami beraya dengan plat kereta baru  :)



No comments:

Post a Comment