Monday, August 13, 2012

Langsir baru dan recycle

 Setelah 3 tahun...
     biras i bagi balik kain backdrop pelamin I yang ada dalam simpanan dia..

almaklum...kenduri belah en.somi depa buat pelamin sendiri ala2 sempoi jer..

kain beli sendiri..
i tak masuk campur langsung hal2 pelamin tu...


wahh...kain bidang 110 inchi...
buat langsir pun cun gak ni...jimat duit..


punyala semangat...
ukur cukup2 jer utk tingkap bawah ni....
tapi kena beli kain sheer putih la kan..kalau tak..jarang sangat...


pastu..dah alang2 kan..
i beli jugak extra kain utk bilik PIL and bilik i...
tak sedondon pun tak  kisah...

yang lawaknya..
masa i bawak kain nak ukuq lebar tirai pintu bilik PIL..MIL perasan kain tu..
mesti dia terkejut jarang sangat..


seperti yg ku sangka...
lagi 2 minggu nak raya..dah start operasi mengemas..
terus cakap kat MIL nak tukaq langsir terus..

tau dia cakap apa?



'tukaq yg hang buat tahun sudah dah la kot...
tak payah la yg baru tu...'


walaupun dia tak habaq dia tak mau pakai kain jarang2...aku paham..tapi saja2 buat tak paham...
sebab aku tak tunjuk yg aku beli kain sheer tu sekali...hihihihi



                                                         sekali aku dah pasang...                                                                     


'ehh...cantiknya...'


'ha..tu la..kalau mak nak tau..ni la kain pelamin kami dulu ni....'

'oo...ada kain lapis satu lagi....'

en. somi tengok pun macam tak percaya...
nampak nice pulak kaler tu bila dah letak sheer putih tu..


walaupun agak jarang jugak..tapi siang tak nampak la...
malam jer la kot..
mujuq en.somi ni suka bergelap time tengok tv..jimat letrik katanya..
selamat...muahahahahaha


pastu aku pasang sekali langsir dalam bilik...
bilik PIL tak pasang lagi..

MIL pun datang mai tengok...

'nanti langsir bilik mak pun lagu ni jugak la'

'lembutnya kain ni...'

ni pun sama gak..pakai sheer putih yang sama...

gila aku pulun jahit nak sudahkan sebelum ramadhan..
tapi terlajak gak sampai 1st week ramadhan baru siap..
siap sekali dengan table runner aku jahit dari balance kain ni sekali..hahahaha



esok ni kalau pindah umah sendiri..aku tempah jer langsir...senang..hihi

2 comments:

  1. Hi Harnida, WOW! I love your this curtains! They beautiful! Outstanding. Bottom pic, chantek the colour.
    Hey! You really have great taste in curtains.

    The white one, looks so elegant and classy, macham 5 star hotel! Love the colour against the sunlight, beautiful!
    Harnidah, you have class!

    You ready for raya? Shopping semua da habis? Sarong kebaya da siap? Ha ha ha.
    Have fun.....
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Lee..
    thank u so much.. :)
    langsir murah saja tu...
    kalau nak yang lagi cantik..must ready a lot of cash in the wallet la..hahahaha

    now sudah ready nak raya..cookies semua siap..kemas rumah siap..tinggal nak mop sket jer lagi...tak sabar :)

    Have a nice day Lee..

    ReplyDelete