Tuesday, July 31, 2012

Sebelum puasa...



Ada kedai makan kat dgn opis ni..
dulu pernah try makan yg goreng2 jer..nasi goreng thai kot kalau tak silap..
tapi macam tak berapa nak memberangsangkan rasa dia...

terus tak pi dah...

tiba2..member cakap..
yg order lauk pauk ok...
diorang paling suka makan kerabu kangkung..sedap giler katanya...


meh kita try...


tomyam ayam, telur bungkus dan kerabu kangkung...


tomyam sedap!
telur bungkus...aku masak sedap lagi kot..hihi
kerabu kangkung...superb!!
belum pernah aku makan kangkung celup tepung yg di goreng rangup seperti keropok..dan di campur dengan cili thai kot sebab ada rasa manis2 pedas..dan adala bahan2 lain yg tak sempat aku belek sebab dah ngap masuk mulut...
ratah saja pun sedap...

definately akan datang lagi dan order kerabu itu dan tomyam...


5 comments:

  1. Harnidah, good idea jugak buat buka posa ala Thai especially Tom yam . Kat Penang Ada kedai er gerai ke ok aje Kat Jalan Air Itam Nama Harun's sedaapp masakan thai patani . I think malam ni suruh Jully gi ta pau for buka. Thanks for the tip on thai menu tapi telor goring bungkus leh Fedex sini tak? Nak try lah mesti sedap,salam Uncle AL

    ReplyDelete
  2. Uncle Al..
    baik2 makan tom yam..
    nanti sakit perut posa2 ni susah pulak Jully pening kepala..nanti si Zul guard depan pintu toilet uncle pulak...hahahaha

    telur bungkus tu kalau fedex takut tak sampai jer..nanti ada org makan tengah jalan... :)

    pssst..i did comment something on Lee's entry about how he met u..in case u wanna reply there ;)


    selamat berbuka puasa uncle Al..

    ReplyDelete
  3. Harnidah,replied already...ahahaha.nih semalam tersedak tomyam macam ada yang sebut aje,ya lah Zul tu lawak sungguh patut masuk raja lawak astro sure menang,he is so playful tapi a very good friend BEAR lah katakan ahahahaha...you keep happy and bowling jangan spare tapi strike selalu ok.uncle AL.

    ReplyDelete
  4. Harnidah soreeee lupa pulak ya lah dah tua2 ni kan alway forget nak bagi tau don't work too hard relax when letih and jangan jemur Kat panas dah lah you tu kulit Putih cantek Nanti kena sunburn pulak . Stay pretty always. Salam Dari Uncle AL

    ReplyDelete
  5. Uncle Al..hahahaha..tu la makan tomyam tak ajak org...kan dah tersedak...
    nanti balik raya nak pi cari la gerai yg uncle cakap tu..
    nanti bagi direction boleh?

    a ah la..patut si Zul tu masuk raja lawak..sure kita semua jadi pom pom girl sorak utk dia..hahahaha

    Uncle Al..thanks for your advice :)

    saya kerja kat dalam pejabat jer uncle..sure tak main panas ;)
    belum fikir nak kerja sawah lagi..hahahahahaha...

    just kidding...jangan amek hati naa.. :)

    psst..dah reply kat Lee punya comment box..

    Selamat berbuka puasa malam ni...
    sure makan best..aunty Ena dah balik kan...hihi

    ReplyDelete