Thursday, July 26, 2012

Potluck menyambut ramadhan


Itula..
Allah jadikan 11 bulan utk kita boleh makan..
Dia minta 1 bulan jer utk kita puasa pada Nya..


tengok la apa jadi bila bulan puasa nak tiba....




tak puas2 dgn makan....isk..isk..isk...


anak sapa la ni...


sapa la plan potluck konpiden gila posa jatuh hari Sabtu..
jadi hari Jumaat dgn rasminya...kita makan....


ayam masak beriani


nasi beriani



nasi tomato


ayam masak beriani yg dok dalam kuali tadi..dan transfer...hihi



ayam masak merah



udang kelapa kerala



daging tumbuk aka tetel kot..


papadon anak dara


salad mak dara


dalca pak aji


spagetti sapa ni?


sardin roll, nugget,mini sosej,karipap



desserts: puding caramel,puding jagung,bubur pulut hitam, pulut dgn serawa durian


4 comments:

  1. Harnidah adoi kenyang buka puasa ari ni Pulut Hitam mesti nak perkena buka ni dah bagitau Kat Jully she be doing for me Nanti lepas buka Nanti Mai visit lagi nak atok menu esok ok c u soon salam Ramadhan Dari uncle AL p/s si Zul dah kelam kelibot tengok menu ARahaha LOL

    ReplyDelete
  2. hahahaha..Uncle Al..mesti Jully pening ni sebab banyak sangat request...

    ehh..bukan si Zul tu kalut dok masuk gym nak dpt 6 packs ka..nanti Jully kata dia mandi nampak perut jer..tak nampak kaki...arhahahahaha

    Selamat berbuka mlm nanti yer...

    ReplyDelete
  3. Hi Harnidah....I suka potluck makan....macham ada mystery, never know what we'll get to eat.
    I really love your pics here, well taken.
    I love that udang kelapa Kerela!
    Semua pun suka, ha ha ha.
    Have fun, and stay beautiful.
    Lee.

    ReplyDelete
  4. Hi Lee...
    ni potluck kurang mystery...
    sebab masing2 dah plan nak bawa apa..sebab takut bawa menu yang sama... :)

    nanti balik kampung u ajak la uncle Al buat potluck utk u..minta si Zul bawa sket..Jully bawa sket..hehehehe

    Have a nice day Lee...

    ReplyDelete