Tuesday, July 24, 2012

Family day @Sunway Lagoon



Jangan ingat time posa baru hegeh2 nak buat family day...
ni semua past tense ok...muahahaha


memula tunggu perasmian...



budak2 dah tak tahan nak terjun air..




kena tunggu org besar2 berlepas dulu..


lepas tu...chek dgn adik yg sorang tu challo ke tempat haiwan2...


dapat pass utk 3 parks...water parks, amusement park, dengan wildlife park kot namanya..

kami takmau main ayaq..pasai apa?
nanti hampa tengok gambaq...

kami round wild life park..
pastu patah balik ke beach..nak tengok kot2 dapat menang the new ipad ka utk cabutan bertuah...

tapi malang...chek tak bernasib baik...

dapat penat jalan dok round saja..dok berlanggaq bahu sana sini..


last2 kami naik jambatan gantung ni sajalah...
takdakla nak kena q lama sangat...
13 ribu org serbu sunway lagoon..celuih ka?


jambatan ni tinggi..dan panjang...
ni start jalan...



nampak beach kat bawah ni....
ramai tak?
ni kira dah kurang sket...sebab dah tengahari..
pagi tadi lagi ramai...
penuh manusia dari ayaq..


chek tak tau pasai pa kat sini kosong...



lagi gambaq dari pandangan atas jambatan gantung..


pusing belakang tengok...dah separuh perjalanan...



ada thrill ka jambatan atas besi jarang lagu ni saja nak bagi org gerun...
nasib baik tinggi..kalau tak..alamat sapa pakai dress dgn skirt tu..org bawah boleh teroping tengok kaler apa chek pakai kat dalam nun...


lepas turun ni..menyesal...
sebab kena round satu lagi jalan kat bawah tara nak sampai pintu keluaq...
pastu round Sunway Pyramid..
tak tau berapa kilometer check jalan harini..


balik umah turun 2 kg...
sekian.


8 comments:

  1. last pi sunway lagoon masa anak dara dulu. bayo tiket sekeping je... la ni garu kepala kira harga tiket.. pastu nk mandi manda kena pakai bikini... belum beli lagi..

    ReplyDelete
  2. Harnidah Salam Pagi ni yang semua tu informative tapi yang tang nampak apa kaler tu yang sangat informative ni kalau Uncle Lee Kita pi sana memang dia ambil tempat Kat bawah jambatan yang strategic skali arhahaha LOL Harnidah ni asal orang Dari Penang ke? Sebab tang sebut diri CHEQ orang side Utara aje guna betui tak? Ok ni nak pi siap ada early meeting salam Dari Uncle AL

    ReplyDelete
  3. kak tek
    la ni kak tek oi tiket mahai bebenor..kalau saja2 memang tak pi la..harapkan family day jer ni..tiket free..

    amboi2 kak tek..mentang2 la amrika bikini murah...ngehngeh..

    tapi kan..kalau dah ramai sangat dalam kolam tu...tak rasa ka air tu dah contaminated? erkk....

    ReplyDelete
  4. Uncle Al...
    hahahaha...
    amboi..tang part dok bawah jambatan tu nampak sangat informative nya yer...

    tu memang fav spot Uncle Lee tu...
    jangan dia bawa teropong sudah...hahahaha


    cheq memang org penang..
    takat market taman tun sardon tu..boleh kata tempat breakfast yg selalu pi la...
    uncle dok belah mana?

    have a nice day to u..

    ReplyDelete
  5. Harnidah oh dok pi dok Mai dok tang tu jugak gang pokok nyiok lah Kita ni patut lah sampoi bila tulis blog gan tulis comment Ada humor and bolih tarek kaki cam kata Uncle Lee Toromto . Uncle Kat Scotland Road tapi anak uncle Ada Kat Kg kastam dekat gan taman sardon original kami Dari Balik Pulau and so is Aunty.Ok Selamat berpuasa bulan ni bowling rehat dulu 40 years Uncle expert strike semanjang spare pun banyak ARahaha haha Dari Uncle AL

    ReplyDelete
  6. Uncle Al...
    tu la pi mai pi mai tang tu jugak...
    dekat sangat la umah anak uncle tu..kentot pun dengaq aih..hihihi

    waa..balik pulau mari ka...
    aadoi..terus teringat nak makan durian dgn laksa pokok jangguih..

    selamat berpuasa to borh of u uncle and aunty..

    psst..betoi ka dulu strike memanjang?
    kalah shalin zulkifli naa..
    awat x wakil malaysia...pecah rekod pemain paling veteren ni...hahahahaha

    ReplyDelete
  7. Harnidah LOL strike yang lain macam lah 40 tahun dulu kalau tak strike spare mesti Ada la ni cuma 1 pin aje yang lain bola masuk longkang apa nak buat tengok orang muda strike aje lah 1 pin jatuh pun cucu dah 6 kalau dapat strike entah 1 bas sekolah penuh gan cucu kut Lol uncle AL

    ReplyDelete
  8. Uncle Al..
    hebat la tu boleh jatuhkan 1 pin saja..lol
    kalau nak jatuhkan banyak pin senang sangat..muahahahahah

    bola masuk longkang takpa..jangan uncle yg masuk longkang..nanti cucu pakat2 dok gelak ramai2..hahahaha

    selamat berpuasa uncle & aunty :)

    ReplyDelete