Monday, July 23, 2012

Basic brownies ala Jamie Oliver




Salam Ramadhan to all muslim..
bersama2 la kita kurangkan pembaziran..tinggkatkan amalan...
amin..




Entry basi...hampir sebulan baru nak upload...

almaklum..org jarang tengok tv..
sesekali kalau terbuka tv tu..mesti cari channel masakan..
owhh...dah makcik2 sekarang..tengok siaran masak2 jer..
tapi kalau channel cartoon pun..i lagi layan ;)

dah alang2 tertengok rancangan Jamie Oliver masak 4 masakan total in 30 minutes...
i teruja kay...

salah satunya...brownies..

beriya soh adik tolong save notes dalam hp dia..
kita mana ada pen kertas kat dapur...isk...

tapi tu la kan...
bersemangat buat brownies ni sempena MIL nyer bday..

tapi oven mu Jamie..mana sama dgn oven ku....huhu

dah i bendul ikut cakap chef..kata suhu 200 degree ka?

isk..nanti rentung brownies i kat ataih...tapi kat dalam tak masak...

mari kita turunkan suhu yer...
ikut kebiasaan oven masing2 la...


terlebih rajin pipe kan cream cheese..
konon2 nak wat molten lava..hahaha




2 comments:

  1. As'kum Cik Harnidahussin,uncle punya weakness chocolate,anything brown in color terbakar ke di bakar ke,asal bau chocolate tu lah dia hahahaha,Jamie Oliver tak pernah dengar tapi memandangkan kaum wanita suka tengok chef,uncle nak approach Astro untuk buat rancangan WOK with Uncle AL,speciality ayam goreng coca cola apa cam bolih tak LOL,kalau ayam tu tak sedap bolih pulangkan pas tu goreng semula pakai hot chocolate ahahahahaha,keep happy selalu ya and jangan lupa buka posa nanti minum hot chocolate ok. selamat berpuasa dari Uncle AL.P/S BARU BELI BOWLING BALL KAT PENANG MADE TO MEASURE SUPAYA TAK TERLEPAS KE BELAKANG AHAHAHAA.

    ReplyDelete
  2. W'salam wbt..
    Uncle Al...thanks for coming...
    u made my day la.. :)

    Uncle suka coklat ka?
    waaa...tak sangka...
    steam choc cake makan?

    wah wah wah..bukan main nak request astro wat rancangan masak sendiri...
    i'll be the one who'll vote for u ;)
    ayam masak coca cola..errmmm...seram jer bunyi..hahaha..kalau boleh pulang balik celup coklat pulak dah...
    kalau sakit perut ada special treatment ka?

    terliuq pulak dah dengaq hot choc...lama tak minum....gulp...

    fuiyooo...terus beli bola bowling sendiri....ni mesti rajin main ni...
    posa2 ni tangan tak terketaq2 ka baling bola?
    kalau tak terlepas..sure termasuk longkang...salah target...macam uncle Zul punya ayat...

    psstt:Mentang2 aunty Ena takdak..Uncle suka suki beli bola bowling yer...nak main dgn sapa tu ;) arhahahahaha


    Selamat berbuka puasa to u...

    ReplyDelete