Tuesday, July 31, 2012

Sebelum puasa...



Ada kedai makan kat dgn opis ni..
dulu pernah try makan yg goreng2 jer..nasi goreng thai kot kalau tak silap..
tapi macam tak berapa nak memberangsangkan rasa dia...

terus tak pi dah...

tiba2..member cakap..
yg order lauk pauk ok...
diorang paling suka makan kerabu kangkung..sedap giler katanya...


meh kita try...


tomyam ayam, telur bungkus dan kerabu kangkung...


tomyam sedap!
telur bungkus...aku masak sedap lagi kot..hihi
kerabu kangkung...superb!!
belum pernah aku makan kangkung celup tepung yg di goreng rangup seperti keropok..dan di campur dengan cili thai kot sebab ada rasa manis2 pedas..dan adala bahan2 lain yg tak sempat aku belek sebab dah ngap masuk mulut...
ratah saja pun sedap...

definately akan datang lagi dan order kerabu itu dan tomyam...


Thursday, July 26, 2012

Potluck menyambut ramadhan


Itula..
Allah jadikan 11 bulan utk kita boleh makan..
Dia minta 1 bulan jer utk kita puasa pada Nya..


tengok la apa jadi bila bulan puasa nak tiba....




tak puas2 dgn makan....isk..isk..isk...


anak sapa la ni...


sapa la plan potluck konpiden gila posa jatuh hari Sabtu..
jadi hari Jumaat dgn rasminya...kita makan....


ayam masak beriani


nasi beriani



nasi tomato


ayam masak beriani yg dok dalam kuali tadi..dan transfer...hihi



ayam masak merah



udang kelapa kerala



daging tumbuk aka tetel kot..


papadon anak dara


salad mak dara


dalca pak aji


spagetti sapa ni?


sardin roll, nugget,mini sosej,karipap



desserts: puding caramel,puding jagung,bubur pulut hitam, pulut dgn serawa durian


Tuesday, July 24, 2012

Family day @Sunway Lagoon



Jangan ingat time posa baru hegeh2 nak buat family day...
ni semua past tense ok...muahahaha


memula tunggu perasmian...



budak2 dah tak tahan nak terjun air..




kena tunggu org besar2 berlepas dulu..


lepas tu...chek dgn adik yg sorang tu challo ke tempat haiwan2...


dapat pass utk 3 parks...water parks, amusement park, dengan wildlife park kot namanya..

kami takmau main ayaq..pasai apa?
nanti hampa tengok gambaq...

kami round wild life park..
pastu patah balik ke beach..nak tengok kot2 dapat menang the new ipad ka utk cabutan bertuah...

tapi malang...chek tak bernasib baik...

dapat penat jalan dok round saja..dok berlanggaq bahu sana sini..


last2 kami naik jambatan gantung ni sajalah...
takdakla nak kena q lama sangat...
13 ribu org serbu sunway lagoon..celuih ka?


jambatan ni tinggi..dan panjang...
ni start jalan...



nampak beach kat bawah ni....
ramai tak?
ni kira dah kurang sket...sebab dah tengahari..
pagi tadi lagi ramai...
penuh manusia dari ayaq..


chek tak tau pasai pa kat sini kosong...



lagi gambaq dari pandangan atas jambatan gantung..


pusing belakang tengok...dah separuh perjalanan...



ada thrill ka jambatan atas besi jarang lagu ni saja nak bagi org gerun...
nasib baik tinggi..kalau tak..alamat sapa pakai dress dgn skirt tu..org bawah boleh teroping tengok kaler apa chek pakai kat dalam nun...


lepas turun ni..menyesal...
sebab kena round satu lagi jalan kat bawah tara nak sampai pintu keluaq...
pastu round Sunway Pyramid..
tak tau berapa kilometer check jalan harini..


balik umah turun 2 kg...
sekian.


Monday, July 23, 2012

Basic brownies ala Jamie Oliver




Salam Ramadhan to all muslim..
bersama2 la kita kurangkan pembaziran..tinggkatkan amalan...
amin..




Entry basi...hampir sebulan baru nak upload...

almaklum..org jarang tengok tv..
sesekali kalau terbuka tv tu..mesti cari channel masakan..
owhh...dah makcik2 sekarang..tengok siaran masak2 jer..
tapi kalau channel cartoon pun..i lagi layan ;)

dah alang2 tertengok rancangan Jamie Oliver masak 4 masakan total in 30 minutes...
i teruja kay...

salah satunya...brownies..

beriya soh adik tolong save notes dalam hp dia..
kita mana ada pen kertas kat dapur...isk...

tapi tu la kan...
bersemangat buat brownies ni sempena MIL nyer bday..

tapi oven mu Jamie..mana sama dgn oven ku....huhu

dah i bendul ikut cakap chef..kata suhu 200 degree ka?

isk..nanti rentung brownies i kat ataih...tapi kat dalam tak masak...

mari kita turunkan suhu yer...
ikut kebiasaan oven masing2 la...


terlebih rajin pipe kan cream cheese..
konon2 nak wat molten lava..hahaha




Thursday, July 19, 2012

Bowling - office nyer program..


Pagi2 Ahad dah terpacak kat tempat bowling ni..
ni first time pergi..

dalam kawasan Monterez Golf Club..
Ole-Ole superbowl namanya..
ada 18 lane semuanya...

dah bertahun rasanya tak main bowling ni..
belasah jer la..

teammate





team lawan





teammate





mata yg tak berapa nak cantik..hahahaha

Tuesday, July 17, 2012

Kek & Tupperware Raya


Anybody interested?
i have 2 sets to let go..

1 set rm80.00
include:
1 tw orange or pink
1 tw green and the carolier
450g cake (lemon blackcurrent  or black forest)

if u choose the orange color tw set,u'll get the lemon blackcurrent cake 


in the pink tw set, u'll get black forest cake...

thank you..

Monday, July 16, 2012

Taking a break after a long day out



Taking a break after a long day out


English breakfast tea served with biscotti
berrylicious chocolate pavlova



root beer float
crispy fried mushroom




Friday, July 13, 2012

Burger Kaw


Sekarang dah glamer dgn revolusi burger 'bakar'

daripada nak kena q order sampai berjam2 baru nak dapat..
almaklum...
daging tebal..grill lak tu..confirm lambat masak...

nasib baik ada member kenal tokey burger yg glamer kat Wangsa Maju dan Puchong ni...


kebetulan diorang ada function dekat HQ..

kami order siap2 2-3 hari sebelum...

then hari kejadian terus gi amek jer...

tebal weh...


disebabkan aku ada meeting ptg tu..

tak sempat makan time diorang sampai..

aku makan selepas meeting..huhu..
dah sejuk..

malas nak panaskan dalam microwave...

sedap gak..

tapi dalam kepala ingat bila2 nanti nak buat patty sendiri lak...