Friday, June 1, 2012

Cookie Monster..ehhh..


Tahun ni berazam raya tak mau dah asyik2 buat kuih yang sama jer time raya...
oittt...dah berpuluh tahun dok bakaq biskut tuu jer..
jemu ok..

jadi..mari kita ambil inisiatif baru...
amboi..buat kuih pun berinisiatif bagai..



jom attend kelas cookies...

tengok schedule...

kita pilih kelas ni...
bukan pilih saja..hulur la duit kena bayar per yuran tu..

tengok nama biskut macam menarik jer...

ada 6 jenis semua nya...   :)
sah2 raya tahun ni ada 6 jenis kuih



                              chocolate chip belum di bakar


chocolate almond - kalau tak silap tu nama dia..belum bakar


white almond ka nama dia?  chek lupa


viennice cookies..ni renyah sket..
nak calit apricot jam lagi sebelum tekap dua


kan senang kalau ada choc melter ni...
sayang nak beli 100++ woh..


ni lepas tekap dua boleh celup coklat..
ikut suka la nak celup separuh ker..nak celup semua ka..nak celup hujung2 camni ka...
gambaq blur..harap maap


roll oats ni sedap..bukan ni jer..tapi semua pun sedap...
en.somi paling suka roll oats ni..


chocolate hazelnut kah namanya?
kat tengah ada hazelnut..nanti tuang coklat kat atas..


ha..macam gambaq ni...
dah siap...
pas tu leh design atas coklat tu dgn white choc...



bawa balik 6 jenis cookies...
dapat banyak sebab yg attend kelas tu 8 org sahaja..hihihi

kebetulan BIL ada kat umah..dia tanya kenapa tak jual..
boleh market ni....
tak kuasa la bang oi...oven kecik...
tunggu oven besaq sket baru aku pikir nak meniaga ke apa..


tapi serius...
most yg datang belajar ni kebanyakkan diorang meniaga...
dah siap buat sample untuk raya dah..isk...hebat...


alamak..kantoi la...
korang sure dah tau aku buat kuih raya apa tahun ni..hiks ;)



No comments:

Post a Comment