Thursday, June 14, 2012

Cherating




Walaupun entry Terengganu tak post lagi..
letak dulu Cherating ni..

plan asal adalah untuk singgah Cherating sebelum ke Terengganu...
tapi atas sebab2 tak dapat di elakkan..
kena tunda...
balik dari Terengganu baru singgah Cherating..

mujur ada banglo 3 bilik company punya...
murah lak tu utk staff sewa..
limited 1 unit only..
sapa cepat dia dapat  :)

besaq gila!
scary pun ada sebab dia dalam private property..
tertutup...
sunyi..

kalau ada ramai org baru best..
ni kami berempat..
pakai 2 bilik jer..
lagi satu bilik kosong..
kalau family BIL jadi join ritu..meriah la sket..
ada tempat barbeku..
kerusi n meja batu berbumbung kat luar utk amek angin petang..
pool kecik utk kanak2..
ampaian sidai baju...
memang macam kat umah sendiri la..
dapur pun lengkap ada tempat masak, rice cooker, kuali periuk, pinggan mangkuk, sudu sudip segala..
peti ais, tong gas..


bilik 2  (bilik satu pun 2 katil single camni gak)
ada shared toilet  utk both rooms

all fully aircond > include hall, dining hall, rooms..



master bedroom dgn attached bathroom



dining hall bersambung dgn hall...
panjang dan luas..
nak tido kat hall ramai2 pun boleh sbb ada aircond
bawah tu pintu ke dapur


hall dan sliding door tu pintu masuk..


dapur..luas kan? 


sliding door pintu masuk tadi dari luar...leh ler muat2 satu kereta nak park bawah bumbung..
kat tepi kiri tu ada 2-3 buah kereta boleh parking lagi..

depan tu pool kecik..tak sure terjaga ker tak..
takderla kotor sangat pun..
ada paip air..
kalau nak pakai kolam isi sendiri kot air..


petang tu keluar nak tapau dinner sbb MIL pening dan tak larat..
FIL pun letih..

kami sempat singgah pantai..

lepas dah tengok pantai pandak kat terengganu..
terus rasa pantai kat sini dah tak best la kalau nak mandi..

tapi ramai gila org...

tapau makan..boleh taham mahal gak...
harga kat tempat kami selalu makan kat Klang tu lagi murah rasanya...


oh ya..
disebabkan kami berempat jer dok banglo tu..
macam scary jer..
tiba2 semua rajin mengaji..ngehngehngeh..
padahal tak dak apa2 pun..


did i tell u masa pagi2 buta check out tu tinggalkan kunci kat guard kat gate depan..

tau tak aku tak perasan seekor binatang berhampiran..

yg the rest dalam kereta dok hingaq tak tentu pasal..

rupanya....






babi hutan sekoq dok cari makan kat tepi parit....

boleh en. somi kata...
tu tapir ke babi hutan?

hellloooo...

tapir hitam putih la...

cer tengok hidung dia...
confirm babi hutan..
nasib baik i pernah tengok babi hutan kat zoo dulu  :)



pastu kami singgah ke warung berdekatan...
makan roti canai   :)

Sekian..

2 comments:

  1. Hi Harnidah, wow! Your gambars really brought back memories to me.
    Back in the '70s, '80s I used to travel up and down East Coast, often stopping at Cherating for coffee or lunch.
    Few times fishing at the sungei there, as well the sea.

    I love Trengganu.....it is the most scenic of all, with its beautiful beaches.
    Best bila bulan terang, ha ha ha.
    Love the cozy room and house too.....
    Bet the food too must be great, seafood, fresh from the sea.
    Have fun, Harnidah....
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Hi Lee!
    Yes..Terengganu beaches are beautiful..especially when u see 2 moons ;)

    Cherating makan mahal la..macam KL pulak...

    Have a nice day Lee..

    ReplyDelete