Friday, May 25, 2012

Steamed brownies



Happy birthday ayah!
macamla dia baca blog ni



mujur beli premix choc brownies ni...

takder la susah2 nak bancuh adunan

brownies ni buat sempena birthday FIL...
tapi aku rasa yg paling excited..of coz la MIL...
dia kan kaki makan kek  ;)

patutnya adunan ni utk loyang 9 inches...
tapi i ada loyang 8 inches jer...

yg buruk merekah kat atas tu kasi trim elok2 sket...
tapi terpecah lak sket kek tu...

belasah jer..
janji makan sedap..
end up semua masuk perut jer kan..kan..kan...hihi







terlebih rajin wat choc ganache...
eh..assistant i yang buat...

cuma dia request i wat design dgn white choc cam ni...
gara2 tengok cookies yg i bawa balik...>>part ni nanti i cerita lain..

nampak kan kat bawah ni part yg tak smooth tu?
pecah2...huhu..
kalau nak cantik..boleh layer dgn whipping cream dulu..
baru tuang choc ganache..

tapi i malas..
lagi pun..golongan yg nak makan ni..
ada penyakit kencing manis...
pepaham la..
tu pun bagi makan sikit2 ja..
yg lain sorok...hahahahaha




owh..part yg merekah dan di trim tu tau apa jadi?

yer...
letak dalam bekas plastik...
tuang balance choc ganache...
memang terendam la kek tu dalam sos coklat rupanya...nyumnyum
yang tu..
selamat di bawa pulang ke kolej oleh assistant i...
don't blame me if u are getting fatter hiks  ;)



4 comments:

  1. terjumpa info ni, pasal kencing manis… sharing is caring :) - Video/Gambar Potong Kaki Kerana Kencing Manis

    ReplyDelete
  2. Hi Harnidah, please tell Ayah, a gentleman from Canada wishes him many happy returns of the day. With many more to come, lots of good health and laughter.
    Happy birthday, Ayah.

    Love your this brownie cake. It really looks sinfully delicious. I tentu habis 5 pieces easy, ha ha.
    I love the colour, so sedap tempting.
    You have a great weeken, stay beautifl.
    Lee.

    ReplyDelete
  3. Lee,
    thank u.. :)
    premix brownies jer pun..
    tapi sedap..memang kena sorok..kalau tak ada org minta makan...

    have a great weekend to u too :)

    ReplyDelete