Friday, May 4, 2012

Pie and Cream Puff

Aku rasa blog aku ni dah macam blog makanan jer..
asyik2 post gambar makanan...errrkk..
dah hari2 kita makan.. kan..ehh..apa nyer alasan...

kali ni aku gambar makan yg tak pernah aku buat..
ecehhh...padahal banyak jer food yg tak pernah try kan..


di suatu hari yg agak sibuk...
aku luangkan masa untuk hadir kelas Pie & cream puff...
sebelum tu kena pujuk en.somi dulu..

'yayang..nanti nak gi kelas wat pie boleh?  '
<mata kedip2 macam minnie mouse sambil sengih cam kerang busuk>

'ok..nanti buat pie banyak2 tau bawa balik'

yey!



kita mulakan dengan chicken pie...


sedap ler pulak pie ni...
tapi sebab ramai sedara mara berkumpul kat umah..terpaksala ku potong 4 bahagian setiap satu..tskk..tskk..tskk..

last minute pulak depa nak mai berkumpul..
aku dah plan lama gi kelas ni...nak wat camner...
mungkin itu rezeki mereka...uwaaaaaaaa



apple pie...



blueberry pie..
masing2 ikut suka hati nak wat design camner..


8 pie berjaya di bawa balik...
makan la sorang sikit yer..



pastu buat swan ni...
alolo chomel nyer...
tak sanggup nak makan..
tapi kan..sebab masing2 hanya dpt bawa balik 2 ekor saja...
aku terus gila kuasa cakap swan ni aku dan en.somi punya...wakakakakaka



korang yang lain naahhh..makan cream puff ni saja...
aku potong 2 setiap satu..ada 8 biji je kan..
rasala sorang sikit..


cream puff dikerjakan anak buah en.somi...
makan banyak dia..

terus semua sedara mara pompuan excited nak gi kelas jugak..hihi
sebab geram sangat tengok kuih2 ni comel2 sangat ni...  :)



3 comments:

  1. wah... ni yg kaktek tak sesabau nak balik ni. baru dpt link kelas masak di puchong. kita lawan siapa lagi gebus le balik nanti yea...

    ReplyDelete
  2. amboi kak tek...belum balik lagi dah booking kelas masak..

    ingat kak tek yg nak buka kelas masak western food..heh..

    ReplyDelete
  3. Hi Harnida, wow.. .the swan puff so comel, memang sayang nak makan. Tapi kalo simpan tak makan tumbuh kulat plak. So you sudah makan habis?

    Have a nice week ahead. Regards

    ReplyDelete