Wednesday, May 9, 2012

Onion rings


Mula2 nampak resepi onion rings ni dalam blog Lady Verde..
terus berkobar2...i like onion rings...

tapi 1st try tu failed..
sebab tak cukup breadcrumb..
aku kan kedekut..pakai sikit jer..jimat cermat..

terus tak bersalut..lembik..tapi rasa sedap..

untuk cubaan kali kedua..
dah beli breadcrumb banyak sket..kena salut betul2 ni..

alkisah..
petang balik kerja tu MIL cakap takdak lauk..
konon dinner nasik goreng jer la..
baru tengah masak nasi..

aku pun apa lagi..
bancuhan tepung dah ada..
konon2 sementara nak tunggu nasik masak apa kata buat onion ring dulu la..

kali ni celup satu-persatu..
tuang breadcrumb dalam mangkuk dalam..
celup tepung satu...gaul terus dalam breadcrumb satu..masuk kuali..
sib baik jadi :)

tapi tula..
bila dah buat satu-persatu ni..
dia jadi lambat sket..
padahal 2 biji bawang jer pun..

last2..

'mak..kita makan nasik berlaukkan onion ring ni sudah la yer..dah malas la nak buat nasi goreng'


tak percaya?

serius.


malam tu kami dinner berlaukkan onion ring!

nasib baik kuah gulai tengah hari tadi tu ada..

boleh la buat kuah..
anggapla bawang2 goreng tu semua ikan yer...



korang tak percaya sudah..
MIL aku makan dengan senang hati..
masing2 RELA ok makan nasi berlaukkan bawang..
sebab memang sedap giler...

tak abis2 dia dok cakap sedap...

kalau tak..takder la dia cakap peria ayah nanti boleh goreng macam ni jugak ke?




No comments:

Post a Comment