Thursday, May 24, 2012

Dessert peberet



Salah satu dessert kegemaran...
red ruby

atau dalam bahasa yg mudah di fahami...

sengkuang cina rendam dalam air dgn red coloring dan disalut tepung pulut kot sebelum di rebus sekejap ala2 kuih puteri mandi (sampai timbul)  >  ni aku rasa jer la cara buat dia..tak pernah try lagi
campur santan
campur parutan nangka
tambah ais krim lagi sedap..
kalau campur air kelapa pun sedap
ada ais kiub lagi masyuk....
ada tempat letak nata di coco
ada tempat letak agar2 yg liat sket..
nak letak jelly bulat2 ala2 bubble tea tu pun boleh kot..


kesimpulannya...
ni manisan orang Siam na...

kalau makan time buka posa...perghhh....nikmat...

kalau makan tempat gempak sket...
dia hidang dalam buah kelapa macam ni la..
pastu telan ayaq liuq time nak bayar..



kalau pesan kedai2 biasa yg ada jual...
dia hidang dalam mangkuk jer la...





No comments:

Post a Comment