Monday, April 9, 2012

Ya Allah..Kau Selamatkanlah aku......vrooooommmmmmmmm


Sejak en.somi dah tamat kursus..which was in Oct 2010..
aku dah tak pegang stereng kereta dah..

everyday pergi kerja balik kerja en.somi yang hantar dan jemput...
if nak gi memana pun..dia yg akan bawakan...
i kan maam besaq ;)


tapi kan...
last week aku ada appointment kat Bandar Baru Klang..
dekat2 area jusco Bukit Raja tu..

seperti biasa aku dah remind en.somi siap2 sehari sebelum tu..

nak jadi cerita..malam tu kol 2-3 pg camtu en.somi cirit pulak..
perut tak sedap..badan pun tak selesa..
terganggu tidoq..

dah la pagi tu pulak PIL soh datang amek diorang dari umah BIL..
nak balik awal konon..
bangun2 terus cakap kepala dia pening...
tapi kena la jugak pi amek..
yg aku sebok masak utk lunch..

lepas zohor...
memang konpem la en. somi tidoq..
dah pening sangat kepala dia.

around kol 3.15pm tu..
aku pesan kat MIL kejutkan en.somi sbb aku naik atas mandi siap semua..

tapi..aku dengar en.somi cakap pening sangat..tak mampu nak bawa..
dia soh aku pi sendiri jer..
aku pun dgn konpidennya cakap tak pa..aku pi sendiri jer..
kesian lak kat dia kan...

MIL lak yg concern terlebih..
dia risau kot sebab aku kan dah lama tak drive..

bayang kan dia tunggu aku kat luar sementara aku start enjin..
siap bagi tau ada keta lalu sebelum aku reverse..

elok aku nak reverse..
tiba dari dalam umah en.somi cakap sesuatu..
MIL terus tahan aku kata sat2...
rupanya tau apa dia nak cakap?

'En.somi aku pesan nanti nak naik bukit jangan on aircond..nanti enjin mati..'

waddehel...
sabor jer la..ingat apa tadi..
aku tau la..hari2 naik keta dgn dia...
pening2 pun sempat pesan lagi... gggrrrrr

elok keluar pagar..
baca doa naik kenderaan
terus berdoa..
'Ya Allah..kau selamatkanlah aku.....'

terus berdesup tekan minyak....vrooommmmmm...

mungkin tuhan nak tolong kot...
senang jer perjalanan aku...
sampai2 pun ada jer parking dekat dgn tempat tu..
tak susah lak aku nak parking..syukur...

lepas sejam...
nak balik..
wow..ada merc parking tepi keta aku...
tapi aku berjaya keluar dgn selamat..tanpa berpeluh ;)

dan tempat yang paling en.somi risau kalau aku bawa kete...
kat roundabout bawah flyover..katanya sebab situ sibuk..sesak sket..
dia takut aku tak lepas...sabor jer la..

tu la..sebelum keluar baca doa..
terus bila lalu situ jalan aku clear jer..hahahahah

aku sampai umah dalam kol 5 lebih..
elok MIL ada kat luar tengah tengok kain baju di jemuran...
terus la dia bukak kan pagar..
takyah susah2 aku kuar kete..

pastu..en.somi muncul lepas dia dengar bunyi pagar..
terkejut aku sampai umah cepat jer..
aik..pening dah hilang?
elok jer kuar umah..tahan aku..
ye la tu...aku tau..
dia nak masukkan kete dia sendiri ke dalam..
nak kata kalau aku parking sure tak rapat ke dinding la tu...

seperti yang ku duga..

DIA KONPEM AKAN CHECK KETE DIA TENGOK ADA CALAR KE IDAK..
MACAM LA AKU SAJA2 SUKA LANGGAQ SANA SINI...

dah tau dah..
u ingat i tak cekap bawa kete ker?
walaupun bertahun tak bawa..skill masih ada tau!  :p





No comments:

Post a Comment