Tuesday, April 17, 2012

Rainbow cake..again..













First time aku wat rainbow cake adalah masa besday en.somi..awal tahun ritu..

tapi tu guna resepi red velvet..just add up some coloring...
tu gara2 tak sempat nak google resepi..

so kali ni berazam nak buat ikut resepi sebenar...
kita buat utk kek besday sendiri..

konon nak wat frosting lemony meringue buttercream
camtu ler lebih kurang namanya..

alih2 aku rasa macam pelik jer..
tak berapa jadi...soupy sket..
letak dalam fridge pun tak berapa nak set..

dah jadi ala2 white choc ganache jer kekdahnyer..

ni jer la hasilnya..
mula2 ikut jer resepi sebijik2..
tapi tak perasan..gula dia...

patut kurangkan sikit..manissss




boleh en.somi kata sib baik kek dia aritu jadi sedap...ceit...
sabor jer la..mentang2 kek i yg tak jadi..
sib baik tak smack down jer dia....








4 comments:

  1. Hi Harnida, how are you? Sori ya lama tak singgal.

    Your rainbow cake cantik molek, very lovely color. I like the topping, delicious.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
  2. Hi Amelia!
    I'm fine..but quite bz now..
    thank you..

    i pun lama tak singgah tempat u..

    that rainbow cake use a lot of coloring..hihi...

    but the topping macam kurang menjadi la...

    need to try different recipe..


    thank you for coming by..

    Have a pleasant week :)

    ReplyDelete
  3. Hi Harnidah, must be a lot of work this rainbow cake. Love the various colours.
    I think I sure nak tiga pieces, ha ha, looks so delicious.
    I can imagine very wangi too.
    You are very good.
    Have fun.
    Lee.

    ReplyDelete
  4. Lee..
    Thank you :)
    extra effort needed to separate the batter into 6 bowls and add the colors..

    tapi a bit sweet la..need to reduce the sugar..if i bake it next time..

    have a pleasant week :)

    ReplyDelete