Friday, April 6, 2012

Naked Chicken



Sambungan...

Esoknya plan nak wat pizza for dinner...
Aritu beli roti pizza segera kat kedai bakery supply..
Takder la jenuh nak menguli roti pizza..
Roti dah ada..wat topping jer..bahan semua dah ada…

Esok petangnya..otw balik kerja…
I cakap kat en.somi…

                          W:  Yang..u tolong la kutip kain..i nak prepare dinner…

                           H:  ala…u kutip la…

                          W:  u nak dinner awal ke lambat?
                                Kalau I nak kutip kain lagi semua..lambat la I nak potong2 bahan semua…

                           H:  ala..i kan suka tolong potong2..i kan chef…J  <<macam nak minta lempang jer

                          W:  helloooo…it is my kitchen now! U go out! 
                                Grrrrrr…giggle..giggle…(mentang2 MIL takder)

                           H:  it’s my naked chicken!

                          W: WHAT???  Naked chicken? Where got chicken? I want to make pizza la….hahahaha

                          H:   errkk….hahahahaha…patut nya naked kitchen….<<<berangan jadi chef ler tu..


Tu la..tulah berebut dapoq…tak pasal kitchen bertukar jadi chicken…



3 comments:

  1. Hi Harnidah,even though bahasa saya out of tune, saya ketawa bacha you this posting, and your humour.
    Apa tu 'kutip kain'?
    Kain say tau....cloth, kan?
    Kutip? Ni I not be knowing, ha ha.

    Oh ya, you da dapat tu extra storage?
    Hope you got it.
    Have a nice weekend, jangan lupa tu chili merah lipstick.
    Lee

    ReplyDelete
  2. Lee,
    Kutip means pick up..
    actually i asked my hubs to help me pick up all the washed clothes hung outside.sudah kering la...
    but he refused coz he wants to busybody in the kitchen..hahahahaha

    and yes..i got my storage now..tq so much..

    don't forget to water the plants ;)

    ReplyDelete
  3. Hi Harnidah, ha ha, love your humour.
    You lucky ada hubby suka masuk kitche, Ada laki2 dia chabut tau makan sahajah....

    Ni da ikut tu Al, huh? Ha ha ha.
    Kalau you datang pondok saya, I suggest Harnidah minum ayer sejuk first, ya.

    Glad you dapat tu extra storage.....
    Have fun.
    Lee.

    ReplyDelete