Monday, April 30, 2012

Lauk pauk simple sambil berjimat



Kailan goreng ikan masin



paprik ayam..


sebenarnya kan..
kalau kita potong ayam kecik2..ambil isi saja...
ala2 macam beli nasi paprik kat kedai..
kita dapat jimatkan ayam...
secara tak langsung kita akan makan sikit jer ayam tu..
berbanding masak seketul2 besar yg dipotong 8 atau 12

jadi..dapatla budget sket sekor ayam tahan beberapa kali masak....
*mode kedekut jimat cermat  ;)

4 comments:

  1. Hi Harnida, first time I jumpa kailan goreng ikan masin.
    Mesti sedap kan... sebab ada ikan masin punya pasal. Lain hari I nak cuba lah. Biasa I goreng dgn sos tiram or buat soup dgn halia sama ayam.

    Have a nice day, jumpa lagi.

    ReplyDelete
  2. Amelia..
    Hi..
    Sayur kailan goreng ikan masin selalu ada jual kat mana2 seafood restaurant..
    Cuba la..sedap goreng dgn sos tiram dan ikan masin..

    ReplyDelete
  3. wah... paprik se kuali makan baper org??!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. makan berempat kak tek..amek complete lunch and dinner...muahahahaha

    ReplyDelete