Wednesday, March 14, 2012

Pulau Jerejak, Day 2


pagi yg indah kita mulakan dengan sarapan yg enak...

ececeh...hari kedua ni...last day..

gambar dibawah nampak kesubuhan sungguh..
sebenarnya terlupa tukar setting lampu...maka jadilah kaler biru..hihihih

stall telur dadar...



kat umah pun leh buat ni...senang jer...


roti..ehh..ni jer ker i amek gambar?
padahal rasanya makan cam penuh perut....
maybe bihun terlupa snap...  ;)



lepas perut penuh..mari kita senaman pagi dengan melawat kawasan sekitar...


walaupun pantai tak sesuai nak berguling..takat main games ok la..
laut pun tak sesuai mandi..banyak obor2...





beach bar semalam...



banyak gambar di tepi pantai ni en.somi yg tangkap..
sbb i lari balik bilik gi memerut..hiihi



air baru nak pasang








kat jeti






konon ajak i jom kita jalan sini..
tapi ada org tu takut bila jalan sekerat tengok sunyi sepi..
terus cakap tak nak lah..kawasan ni kan macam 'keras' sket..
suka hati u lah..i dah pernha pergi..u jer yg belum..
i tak rugi apa2...hahaha..


pastu nak melawat spa resort kat atas bukit..
konpem berpeluh..




penginapan yg ada..


ni swimming pool kat atas....
org stay belah bawah tak leh guna yg kat atas ni..kena guna pool kat bawah..




dari kawasan pool leh nampak kilang2 kat Bayan Baru..



kecik jer pool kat atas ni...sesuai utk bersantai...
tapi siap ada botol dan tin alcoholic drinks kat sini..
sure semalam ada org minum2...


entrance Spa...


tempat massage/scrub..open air!
percaya tak aku pernah wat scrub and massage kat sini?
dulu la...
kali ni pi awal pagi..tak bukak lagi..
lagi pun dah nak balik...


dari jauh..macam pondok...very nice..




ada org try skodeng ka?
aku rasa tak nampak...sebab ada tirai tu...
lain la kalau bawa teropong..


jadi kerja kat cermin selekoh ni pun nak bergambar..
kalau tak..ingat senang nak amek gambar berdua?



jom turun balik...


aku suka tengok sun ray celah pokok...


embun pagi




sempoi jer transport nak hantar org naik spa resort...
kete kancil yg tiada pintu...


atv ni aku tak pernah naik..teringin..


kat lobi..hari ni CNY..kami dapat ang pow...  :)



balik bilik...rehat kejap..
tengok baju bukan main berpeluh lagi...


tunggu feri


dah sampai



eh..not ours




ikan kecil bawah bot


this is the ferry..besar..
semalam tertinggal feri ni la...



tengok2 kat jeti kot2 si Ikram ni balik sekali...



dia balik lambat sket..nampak dia kat restaurant tadi...




goodbye Jerejak.. pondok kat atas tu la tempat pool dan Spa..



lalu depan Queensbay..


tepi pantai nampak macam kampung nelayan..
cer tengok building belakang..macam kawasan membangun..dasat..


nak sampai jeti


mari naik jeti


sebabkan tuan kete tak balik lagi..
meh aku snap gambaq kete dia...
ops..aku ingat aku jer yg tau itu kete dia..rupanya ada budak lain pun snap gambar kete ni gak...


i think after 2 weeks...
article pasal photoshoot Ikram ni pun kuar dalam metro...

patutla bawa beg besaq...asyik tukar baju jer dalam setiap gambaq..hihihi






No comments:

Post a Comment