Monday, March 19, 2012

Picnic at Bagan Lalang



Cuti Maulidurrasul hari tu..kami mengambil kesempatan membawa PIL picnic kat Bagan Lalang..

nampak hotel mahal dari pantai...


gigih tau i bangun awal masak nasi lemak...
sambal dah prepare semalam...
bahan2 pun dah ready semalam..


rasanya kami org 1st sampai utk lepak tepi pantai..
jadi boleh la pilih tempat mana nak hampaq tikaq..

tengok kat tepi jalan dah berderet gerai2 jual macam2...
mentang2 la kawasan ni ramai gak org datang..
tapi pagi2 diorang belum bukak lagi...

konon nak wat sambal telur...
waaaa...ada telur puyuh...i liiike...terus capai di rak dan bayar...


masa ni la artikel pasa si Ikram kat Jerejak tu published..
tapi aku jugak ler yg publish kat sini lambat...hihi




budak2 main pasir




aku suka tengok awan



mula2 angin sepoi2 bahasa jer..
en.somi tak tahan nak naikkan layang2...


akhirnya...naik gak 'burung' i..


pastu snap pic ni guna hp...mms sama adik sorang lagi kita kasi bakar sama dia...muahahahaha

bukannya apa..adik sorang tu dia jeles sket bila adik last dia ni pi mana2 dgn akak dia...
dasar pendengki..muahahahaha


kami dah lama teringin nak naikkan 'kapal' kami ni...
bukan calang2 tempat boleh nak naikkan..

ni pun naik sekejap..rendah jer lak tu..
memang kena cari tempat angin kuat cam kat Terengganu kot..
layang2 mengalahkan wau bulan..jadi..perlu effort angin lebih nak terbang..




gambar anak ketam dari adik aku



alololo...suweet nyer  :)


dah agak dah..
asal bawa 'kapal' ni sure akan menjadi perhatian org ramai...
terutama budak2...

ada sorang budak laki ni datang tanya en.somi..
'pakcik...pakcik beli kat kedai sana tu ke?'
> refer kepada gerai2 yg tumbuh cam cendawan lepas hujan kat tepi jalan tu..

'tak la dik..tak beli kat sini..beli 'jauh'..'

terus hampa dan berlalu kembali kepada mak nya..

sebenarnya dia tu tak tahan nak soh maknya beli..
jadi mak nyer soh tanya sendiri kat mana beli..senang..
sebab kalau tengok kat gerai2 tu semua design layang2 biasa...
takder yg hasil seni yg best sangat camni...




jom balik...nak ujan dah ni...
perut pun dah kenyang..tersenyum riang  :)



No comments:

Post a Comment