Tuesday, March 20, 2012

i-City



Entry aku semua backdated lama gila...
almaklum..bz..semua auto publish nyer entry..
jadi..pepaham la ayat kalau aku tulis semalam...hujung minggu..itu tak bermakna benar2 semalam...
bukan benar2 hujung minggu lepas..
mungkin hujung minggu sebulan yg lepas..hahahahaha

pergi i-city ni pun time cuti maulidurrasul..sila check calender bila tarikhnya..hihi

mula ingat nak bawa PIL..
tapi FIL tak berapa larat..kami jer la pi..termasuk my youngest sis..


nak masuk parking..q nya..mak aihhh..boleh la tahan...
tapi parking tak penuh..q sebab sebijik2 kete nak masuk jer...


tu la..setiap hari lalu dok tengok jer i-City ni..
'aper ni yang..org jauh pun dah datang sini..kita yg dekat ni pun tak sampai lagi..'

tambah bila adik ku ada sama..boleh la di jadikan alasan utk ajak keluar berjalan..ngehngehngeh..

disebabkan kawasan parking ala2 padang tak berumput yg luas...
kang tak jumpa kete..
terus parking bawah tiang lampu..tu landmark kita tau!


gila sungguh...parking per entry rm10!
woit..takat tengok lampu jer kena bayaq 10 hingget?

belum naik rides cam bawah ni...
rm 5 ke rm 10?


ni rasanya rm5 kot...
tapi tak sedasat kat Genting nyer swing..





ni tak sure berapa hinggit...
isk..masuk bayar lain..games/rides bayar lain..
memang mencekik


dah ler org ramai gila...
berpeluh2 aku kepanasan walaupun tak dak matahari
dan mujur juga PIL tak ikut..
sure dia letih..jalan jauh..berbukit2..bersesak2..




suweet nyer....laki sapa la ni...ehem...


jadila maskot aku utk bergambaq..


comel jer budak2 ni amek gambaq dengan cekak lampu2 tu...







port fav ramai org..malas aku nak nunggu berpasang2 org tangkap gambaq kat sini..




rides ni lagi..
sapa nak naik q dia mak datok...baik aku q beli makanan ka..berbaloi la tunggu..kurang2 lepas tu perut kenyang..
ni kalau tunggu semata2 naik benda ni...buat perabies duhet jer...





patutla banyak replika dia rosak...
sebab ramai org panjat naik..
ni mujur budak kecik..kalau org dewasa yg berbadan besar?
nasib akan jadi cam kuda kat bawah2 ni nyer gambar nanti..


minta maaf la..
aku tak reti nak appreciate tempat ni...
sbb aku rasa tarikan dia tak berapa nak ada..
buang masa aku jer mai...

macam ko jalan sket..amek gambar..jalan sket amek gambar...
tak pun tunggu sat..kasi chance org lain posing..baru ko posing lak..

pastu bukan cantik sangat pun..


nak soh naik ni?
kalau free tak pa la..

ni hot pasa parking rm10 then rides pun kena bayar..
memang tak puas hati la kan..

nasib baik tak bawak budak kecik..
mau melalak nak naik rides..mau melalak nak beli lampu2 mainan..lampu letak kat kepala..
memang stress..


tapi building ni menarik..
lampu burung kat dinding..



org jual lampu2...
mamat ni jual payung rainbow..nice..sediakan payung sebelum hujan..


nampak tak ramai gila org?

burung2 tu semua replika jer..





bijak2..tengokla apa budak ni buat?
check gigi rimau kot..



ala..aku tak snap gambaq kuda pecah terus terduduk atas lantai...
rasanya sbb org panjat naik..


biarla dia dengan labu2 nya...  ;)



owh..ni shomel tak :)



nak jugak dino...amek la...






sebelum balik...last...


no next time for i-City dah...
goodbye forever...




2 comments:

  1. Hello Harnidah, very nice pics. Really beautiful. Mana ni I-City? Kuala Lumpur ke?
    Love the lights, and you sure got one real good looking hubby too.
    Have fun and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Uncle Lee..
    i-City in Shah Alam, Selangor..

    sshhhh...don't tell hubs...nanti dia kembang hidung..hahaha

    ReplyDelete