Monday, February 13, 2012

Paparich


Entah kenapa petang weekend hari tu aku rasa macam nak sangat keluar..macam bosan...

Padahal pagi tu dah melangut kat spital sampai sekerat hari..
Habis satu majalah bermuka surat  lebih kurang 160 aku sempat khatam...

Bila en.somi jemput balik...terus ajak singgah MBO..mall baru dekat area umah..
Konon saja nak melawat kedai Daiso (supermarket jual barangan Japan setiap item harga rm 5)..
Tu pun sempat aku beli lapik kaki nak letak kat dapur dan penyagat (slicer) while en.somi beli screwdriver kontot..

Macam mana pun..lepas asar aku tetap ajak en.somi keluar…
Bermula ke Andalas...gara2 mencari farmasi yg doktor sarankan utk cari specific ubat tu..
Farmasi kat umah aku tak jual..

Lepas tu terus ke Seksyen 7...cari tudung kat Ariani...heh...konon nak matching dgn baju baru..sebenarnya..lagi tak dapat tudung tu memang tak senang duduk...tu la pasal asyik ajak keluar jer tu..


Lepas tu apa lagi...

Ajak en. Somi minum kat Papparich...tak pernah try..al maklum..selalu minum gerai murahan atau kedai mamak jer ;)


Kat area ni dah banyak shoplots..jenis butik..butik tudung jer dah ada berapa..butik baju..butik beg..butik designer Hatta Dolmat pun ada kat sini..macam2 la ada…makin meriah..



Milo Dinosour ni memang taste aku…sedap..tapi utk yg kencing manis..AWAS!
En.somi dgn teh nyer…

Haruslah ada makan2 ringan2  yer tak?


Mine..garlic naan with curry  >>  gila berminyak kari dia….

En.somi makan wholemeal toast with kaya and butter kot…

Burp…Alhamdulillah..jom balik..

eh..tayang sekali lagi..  :)





No comments:

Post a Comment