Wednesday, February 8, 2012

Cuti-cuti Pangkor 4 (last)


Hari terakhir kami di Pangkor..
plan balik awal sket sbb ada kerjer nak wat kat umah..

jadi around 10am kot balik..

kami naik teksi jer gi jeti..

baru perasan ada feri khas utk klinik kesihatan..



dari jeti jugak..nampak kilang2 ikan..



en. somi kata tu ikan letrik..dah mati..
objek putih di kiri kanan ikan tu bukan obor2 tau..
tapi plastik...sedih.


tak tau building apakah itu..


feri dah sampai..


tambat feri dulu..


inside


tau tak kereta kami parking tu kena dalam rm 20 ++ jer..
gila murah..aku budget dah kena dalam rm40 if sehari rm 10..

dalam perjalanan balik..singgah lunch area Tanjung Karang..



first time aku makan nasi ambeng..


sampai umah excited MIL dapat ikan masin  dan ikan bilis..


both of us sangat berpuas hati dgn percutian kali ni..
betul2 relaks macam org tua pencen tak dak kerja nak buat..
lepak ikut suka hati..
tak fikir pasal masa..
paling best...merempit..
terus en.somi berazam nak amek lesen moto dan nak renew road tax moto dia..ngehngehngeh..

bila mai sis tanya best tak pi Pangkor?
aku jawab best..

terus dia heran apa yg best..

i said..

it depends on what is your holiday reason/motive is..
 ours >> for relaxing..and that's what we got. that's why we said best..

lain la kalau tujuan bercuti just nak jalan2 merata..shopping2..then..this is not the place for u...

lagi pun..
i'm the type of person who enjoy the simple things around me..
even watching the goat crossing the road!
sometimes..i see what people don't see in their camera lense..

observe local/foreign people around..their activities..their expression..and so on..
that's what makes it interesting..

till then..tata..




No comments:

Post a Comment