Tuesday, January 10, 2012

Makan Semut



itu la...sapa suruh nak paw makanan sahur utk org nak posa...

kan dah termakan semut...muahahahahahah



aku memang camni..cerita takdak intro..
nasib baik SPM BM cemerlang..muahahahahaha..


konon nak posa..
saja la beli roti habuan bersahur..
posa 2 hari..roti ada 6 ketul..
sehari makan 2 ketul..
jadi hari kedua tu mesti ada 4 ketul lagi..




en. somi ni pantang ada makanan..
kang malam2 dia lapaq...
mula la wat muka kesian minta nak makan roti sket boleh..


aku lak hanya simpan dalam plastik bag letak atas meja..ingat selamat la...
rupanya..

semut berjaya masuk..

en. somi dah makan seketul abis..
dia cakap lagi seketul tinggal utk aku..
sbb 2 ketul lagi utk aku sahur esok..

tapi aku taknak makan malam2..

dia ingat dia nak wallap ler yg seketul aku tak nak tu..

sekali..baru perasan..
semua banyak gila..sbb inti pandan kaya...hahahahah


tak nampak lak gambaq semutnya..

terus buang roti tu semua..
abis makanan sahur aku...kena la makan love letters lemau saja...

ada org tu cuba muntahkan balik roti tu..
tapi kan..dasar pelahap...
cepat jer masuk perut dan proses..
sempat lak dia cakap abisla dia bodoh 40 hari...haahahaha

tapi aku kata takdak hadis makan semut bodoh 40 hari..

kalau lalat masuk air adalah hadis soh tenggelamkan kedua2 belah sayap lalat tu..
sebab sebelah racun, sebelah penawar..

kesimpulan..jagalah makanan anda..hihi



2 comments:

  1. Hello Harnidah, ha ha, makan semut?
    Luckily no food poisoning.....
    Must have been kept long time.
    There is no date on the package?

    Love your humour and your bahasa spellings.
    Puasa also known as 'posa'? First time I see this, ha ha.
    You stay easy and have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Hello Uncle Lee...
    haha..not me who ate the semut...
    but someone who try to eat my kaya bun ;)
    i just bought the bun a day before..but keep in the plastic bag and place it on the table..but the semut lately pandai2 belaka..berjaya naik atas meja..hihi

    owh yes..posa=puasa...ni bahasa muda mudi... ;)

    Glad your apple is ok now..have a wonderful week Uncle lee..

    ReplyDelete